Agnes er Altas nyttårsbarn

– Hadde jeg visst at Hammerfest var før meg, skulle jeg ha trykket på litt mer, ler Maria Hansen

Nyttårsbarn NYTTÅRSBARN: Agnes ble født fire timer inn i det nye året, og er Altas nyttårsbarn. Foto: Kita Eilertsen

pluss

Alta fikk sitt nyttårsbarn en time etter Hammerfest.

– Hadde jeg visst at Hammerfest var før meg, skulle jeg ha trykket på litt mer, ler Maria Hansen, nybakt mamma til årets nyttårsbarn i Alta.

Agnes nyttårsbarn Alta fødestue SKULLE TRYKKET PÅ: – Hadde jeg visst jeg var etter Hammerfest, skulle jeg trykket litt på, sier Maria Hansen. Foto: Kita Eilertsen

 

Vesle Agnes kom til verden på Alta fødestue, 1. januar 2018, klokka 04.16, og var 3.735 gram og 51 cm lang. Det var nøyaktig en time etter at Finnmarks nyttårsbarn, Maria, ble født i Hammerfest.

Det var rundt midnatt at Maria kjente at noe var på gang. Hun prøvde å sove litt, men skjønte etter hver at de måtte ringe jordmor Unn Bjørnæs. Ved 3-tiden var de på fødestua.

– Fødselen gikk veldig bra, og Agnes ble født bare en time etter at vi kom til fødestua, forteller pappa Jon Roger Hedstrøm.

Agnes glipper med øynene, følger våkent med til å være så ny i verden.

– Jeg er veldig glad hun ble født på den sida av nyttår, sier Maria.

Maria hadde egentlig termin 27. desember, så ble den satt til 6. januar. Da datteren var født, var det ganske tydelig at den første terminen nok var rett.

Julegave til familien

Alta-kvinnen har fire barn fra før, i alderen 3-12 år.

– Jeg har født alle unntatt den første her i Alta. Det har vært veldig bra alle gangene, og jeg blir tatt så godt vare på, sier hun.

Agnes nyttårsbarn Alta fødestue JULEGAVEN SOM BLE NYTTÅRSGAVE: Lille Agnes vet ikke at hun er hele familiens julegave – eller nyttårsgave om du vil. Foto: Kita Eilertsen

 

– Dette blir min siste, slår 35-åringen fast, og stryker den nydelige lille nyfødte Agnes over håret. Hun er oppkalt etter oldemor på farsiden, pappas bestemor. Hun har allerede fått ordentlig sparkebukse på, åpner øynene nysgjerrig før hun trekker en lang gjesp.

Mamma tror de drar hjem fra fødestua allerede onsdag. Da begynner også barnehagen for de to storesøstrene på 3 og 4.

Agnes nyttårsbarn Alta fødestue FIKK NYTTÅRSBARNET: Maria Hansen og Jon Roger Hedstrøm med vesle Agnes – Altas nyttårsbarn