Konsert ga 22.000 til Romania

Musikerne stilte opp gratis og alle inntekter gikk til Romaniahjelpen.

GLAD FOR Å HA LYKTES: Med enestående dyktighet og eksemplarisk dugnadsånd sopte denne gjengen inn drøyt 22.000 kroner til Romaniahjelpen Alta. Foran til høyre initiativtaker Vibeke Haddal Lien, foran til venstre Romaniahjelpens Gunvor Kjelsberg.Foto: Bernhard Hienerwadel

pluss

Veldedighetskonserten i Nordlyskatedralen fredag kveld ble en stor suksess på flere måter. Alle artister stilte gratis opp for Vibeke Haddal Lien, som hadde tatt initiativet.

– Et helt fantastisk resultat, sier Gunvor Kjelsberg til Altaposten etter konserten.

Den klassiske konserten som Vibeke Haddal Lien arrangerte i Nordlyskatedralen fredag kveld, samlet nesten 200 publikummere. De fikk oppleve en gratis konsert av skikkelig høy kvalitet, med åtte av den nye regionens fremste klassiske musikere. Fellesnevneren var at de enten bor i Alta nå, har i Alta tidligere eller har slekt i Alta. Alle befant seg i Alta i romjula, og dermed ble det ingen utgifter til reise og opphold.

MEGET BRA KONSERT: 200 publikummere fikk oppleve åtte musikere med ulik tilknytning til Alta, deriblant Hege Sofie Nilsen (sang), Signe Johansen (fiolin), Gjermund Johansen (klarinett) og Tørris Koløen Bakke (bratsj). Foto: Bernhard HienerwadelStor dugnadsånd
- Alle inklusive kirketjeneren og lyd-/lysmannen stilte opp gratis. Vi trengte heller ikke å betale for leie av Nordlyskatedralen, sier initiativtaker Vibeke Haddal Lien. I beste Aronnesrocken-stil sto hun og Gunvor Kjelsberg fra Romaniahjelpen Alta ved inngangen både før og etter konserten, og de som ville, kunne gi et valgfritt beløp. Resultatet ble i overkant av 22.000 kroner, altså gjennomsnittlig rundt 100 kroner per publikummer.

Bistandsarbeid som livsstil
- Et helt fantastisk resultat, sier Gunvor Kjelsberg. Sammen med mannen sin har hun drevet Romaniahjelpen Alta i 15 år. Romaniahjelpen gir materiell og økonomisk støtte til barnehjem, dagsenter, sosiale velferdsstasjoner og lignende i Romania.
- Det har blitt en livsstil, sier Gunvor som har reist til Romania med varer og penger 14 ganger, og som alltid sørger for at hjelpa når frem til dem som har behov.
- Takk til initiativtaker Vibeke, musikerne, Nordlyskatedralen og dere som kom, sa Gunvor på slutten av en kort appell under konserten.

Spenstig bruk av katedralen
Blant mange godbiter i programmet må vi trekke frem Mozarts klarinettkvintett hvor søskenparet Gjermund og Signe Johansen fra Gakori glitret på henholdsvis klarinett og fiolin. Saxofonist Lars Lien sjekket ved et par anledninger ut hva som akustisk bor i Nordlyskatedralen. Da Hege Sofie Nilsen, som alltid leverer sterkt, sang «Eg veit i himmerik ei borg», sto Lien i rommet under tårnet (ved inngangen) og akkompagnerte Nilsen på saxofon, med herlig snert av jazzete improvisasjon.

Det går fint an å støtte Romaniahjelpen fortsatt (Vipps 91532903). Les mer om Romaniahjelpen på Facebook.