I begynnelsen av november fant det sted en episode som etterforskes som voldtekt, ved en privatadresse et sted i Bossekop.

– Vi er inne i avslutningsfasen av en sak som er kodet som voldtekt. Ei jente i slutten av tenårene har anmeldt to jevnaldrende gutter for en voldtekt, som skal ha skjedd i forbindelse med en fest. Etterforskningen begynner å gå mot slutten, og vi håper å kunne sende saken til påtalemyndgheten for påtaleavgjørelse i løpet av romjula, sier seksjonsleder ved seksjon for felles etterforskning, Kenneth Nilsen.

Som følge av anmeldelsen og det påfølgende arbeidet ble de to tenåringsguttene siktet i saken. Altaposten er gjort kjent med at alle involverte er fra og/eller bosatt i Alta.

Nilsen vil ikke gå i detaljer da saken i all hovedsak er ferdig etterforsket.

– Jeg vil ikke kommentere mer på innholdet på nåværende tidspunkt, sier han.

– Kan du si noe om hvilken alvorlighetsgrad det her er tale om?

– Alle voldtekter er alvorlige. Men dette er ikke en overfallsvoldtekt, her er det snakk om en hendelse som har vært i forbindelse med en fest, uten at jeg vil utdype dette ytterligere.

– Er det gjort funn av fysiske bevis i saken?

– Det vil jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt, sier Nilsen.

  • Det er påtalemyndigheten som avgjør om det skal tas ut tiltale eller ei. Blir det tatt ut tiltale oversendes saken til domstolen.