– Hun har imponert stort på trening denne høsten. Vi har fått opp flere svært spennende talenter de siste årene, men Mari er helt unik på ett område. Jeg har aldri før sett slik fotballklokskap hos en så ung spiller, sier BUL-boss Odd Inge Johansen til A-sporten.

Tungt å ta farvel

Som Altaposten meldte på våre nettsider i går ble det mandag klart at Alta IF-talentet Mari Ek Esjeholm tar overgang til 1.-divisjonsklubben BUL. Hun har i første omgang skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2018. Den unge midtbanespilleren har nettopp gjort unna sitt siste år som småjentespiller. I stedet for å ta steget opp i jenteklassen blir det seniorfotball på den talentfulle 14-åringen neste sesong.

– Planen er å kun spille seriekamper på seniornivå neste år. Det blir nok først og fremst på rekruttlaget i 2. divisjon, men jeg sier selvsagt ikke nei takk hvis trenerteamet ønsker å prøve meg i 1. divisjon, ler Mari Ek Esjeholm, som synes det var tungt å fortelle lagvenninnene at hun bytter klubb.

– Det var tøft å si farvel. Vi har spilt sammen siden vi var seks år gamle, og har et fantastisk samhold. Båndene ble enda sterkere etter at vi havnet på forskjellige skoler. Jeg har hatt en uforglemmelig tid med Komsa-jentene, og ikke minst har det vært fantastisk å ha mamma som trener i alle disse årene. Men nå er tida inne for å ta det neste steget, smiler hun.

Får et godt kamptilbud

Odd Inge Johansen ser frem til å jobbe med 14-åringen på treningsfeltet i sesongforberedelsene. Og han er ikke fremmed for å gi henne sjansen på A-laget.

– Er hun god nok betyr ikke alderen noe som helst. Men vi skal gi Mari tid til å utvikle seg videre, og ikke stresse med å få henne inn på laget. Hun vil ha et godt kamptilbud i 2.-divisjon. Det er bare et drøyt år siden det var det beste tilbudet vi hadde i BUL, fastslår Johansen, som ikke vil legge unødvendig stort press på ungjenta.

FORNØYD: BUL-trener Odd Inge Johansen er glad for at Mari Ek Esjeholm har tatt overgang fra Alta IF. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi må ikke glemme at dette er ei jente som fortsatt ikke er konfirmert. Samtidig er det bra for henne å ta dette steget nå. Hun er heldig som fortsatt kan bo hjemme og ha et trygt og støttende miljø rundt seg, kommenterer BUL-sjefen.

Han vil også gi Ek Esjeholm muligheten til å spille turneringer sammen med sine tidligere lagvenninner i Alta IF.

– Vi skal gjøre vårt beste for å legge til rette for det. Alle våre førsteårsspillere får lov til å spille planlagte aldersbestemte turneringer.

Johansen har også noen spesielle hensyn han vil ta.

– Hun kommer til å bli tatt ut på mange samlinger, både i regi av forballforbundet sentralt og Finnmark fotballkrets. Mari er i en sårbar alder, og hun kan fort gå lei hvis det blir for mye. Her har vi en viktig oppgave, fastslår han.

14-åringen selv gleder seg bare til å komme i gang med sesongoppkjøringen.

– Jeg har sett BULs treningsplan for de tre-fire første månedene av 2017, og vet at det kommer til å bli tøft. Samtidig tror jeg at det kommer til å gå helt fint. Jeg er motivert, klar for økte treningsmengder og gleder meg kjempemye til utfordringene som venter. Alle på dette BUL-laget holder et meget bra nivå. Jeg ser frem til å trene fast sammen med dem, avslutter hun.