– Tenk at den lille lappen jeg leverte med forslag til noe vi ansatte på sykehjemmet ønsker oss, nemlig ny sofa til institusjonen, skulle resultere i alt dette. Jeg er målløs, sier nattevakt ved sykestua, Airin Sandslett. Hun ble bare stående og måpe, da giverne fra Sparebanken, Møbelringen, Elkjøp og Elvebakken blomster ga full gass med to sofaer, en storskjerm TV, pyntegjenstander og kunstige blomster for å pynte opp med.

Rådgiverne Gunn Elin Lyng og Arne Clemens fra Sparebanken1 Nord-Norge bestemte seg raskt for å dele ut 25.000 kroner fra gavefondet til sykehjemmet.

FORSLAGET: Det var nattevakta Airin Sandslett som hadde levert forslaget om å be Sparebankens gavefond om penger til ny sofa. Og så strømmet det på. Foto: Magne Kveseth

Manglet mer

– Det var under handelsmessa vi hadde stand og en forslagskasse hvor alle kunne ønske seg, hvem som skulle få en gave fra Sparebankens gavefond. Da vi så at ett av ønskene var en sofa til sykehjemmet, så bestemte vi oss for at det må vi kunne ordne, så jeg stakk bort hit på sykehjemmet og spurte hva det var de trengte. Og da fant jeg ut at det sto heller dårlig til på begge de to stuene, så jeg tenkte vi må ringe Møbelringen. Og da slo de til og ble med på spleiselaget og sa de ville bidra med den ene sofaen, sier Gunn Elin Lyng i Sparebanken til avisa.

Men det var ikke nok med det, Lyng fant raskt ut at de også manglet en TV og slo på tråden til Arvid Røde på Elkjøp og han var med på notene med en gang. Og det samme var Elvebakken Blomster, som sa de ville gi kunstige blomster til å pynte opp med.

Trengtes virkelig

– Og som ikke det var nok, så kom Møbelringen også med en rekke pyntegjenstander og saker til å gjøre det litt koseligere for beboerne, så her ble det litt julaften i dag, sier Lyng.

Trond Bjørnø, som er leder ved helsesenterets sykehjem, takket for gavene og slo fast at dette var noe som virkelig trengtes og som var sterkt etterlengtet å få byttet ut.

– Det har vært rimelig slitt det som er her, vi har utskifting av pasienter stadig vekk og det er klart det blir en hel del slitasje på slikt som sofaene, så når vi i tillegg får to sofaer, så er dette helt fantastisk flott. Jeg må bare få takke på vegne av alle ansatte og beboerne her, sier Bjørnø. På spørsmål om det ikke er penger på budsjettet til å skifte ut inventar, måtte han bare svare at, nei, det er det ikke.

God sak å støtte

Arvid Røde fra Elkjøp tok utfordringen fra Sparebanken på strak arm.

– Vi har tidligere gitt julegaver til helsesenteret. Vi er med på å støtte idretten og kulturen og det er kjempefint å kunne være med og bidra til dette. Vi er klar over at dette er en kommunal oppgave, samtidig vet vi at det er en begrenset økonomi i kommunen til slike ting, så når vi ser hva dette fører med seg av fornøyde ansatte og glade beboere, så er det klart vi er med på dette, sa Elkjøp-sjef Arvid Røde.

– Tenk at de har skaffet alt dette til veie bare for at jeg leverte en lapp med ønsker, sier Airin Sandslett. Hun sa rett ut at hun ble rørt over alle gavene som ble båret inn til sykehjemmet.

– Banken hadde sagt de skulle gi en sofa, og så kommer de med Møbelringen på slep og leverer to sofaer, en TV og masse flott utstyr til å pnte opp med fra Elvebakken blomster, nei, jeg har ikke ord, sier Sandslett.