– Jeg hører alltid på den kanalen når jeg kjører bil, eller er ute og går tur, forteller en radiolyttende tipser til Altaposten, som samtidig medgir at han er litt treg med å komme seg over på ny teknologi.

– Jeg har ikke ordnet meg en DAB-radio, og til min store forundring var de fortsatt å høre på 90,8. Til stor glede for meg som fortsatt drar på en FM-radio fra 80-tallet når jeg er på tur, sier han lattermildt.

Altaposten har sjekket nevnte kanal og kan bekrefte at den fortatt er å finne på FM i skrivende stund. Den populære kanalen mP3 på 96,3 lever også i beste velgående.

– Kun midlertidig

Konstituert redaksjonssjef i NRK Finnmark, Robin Mortensen, bekrefter at de fortsatt sender på de nevnte FM-frekvensene. Videre sier han til Altaposten at årsaken til at de fortsatt sender enkelte kanaler på FM er enkel.

– Norkring, som drifter senderne, har ikke klart å slukke senderen som befinner seg på Lille-Raipas i Alta.

– Betyr det at det er kun altaværingene som får inn disse signalene?

– Det stemmer. Dette er kun midlertidig frem til Norkring har stengt av, og vil ikke vedvare. Signalene kan forsvinne så fort som i dag, sier Mortensen.

SLUKKER SNART: Konstituert redaksjonssjef Robin Mortensen her med (fra venstre) Jørn Jensen og Gunnar Garfors fra NRKs DABulanse. Foto: Magne Kveseth

– Kom ikke til

I en epost skriver kommunikasjonssjef i Norkring, Ingrid Dietrichson, at de ikke har klart å komme opp på stasjonen, verken med snøscooter eller helikopter på grunn av dårlig vær og vanskelig fremkommelighet.

– Etter planen skal teknikere opp med helikopter i dag, skriver hun.

Med det stopper altså NRK å sende på FM.