Det kan bli et eget bygg for Beaivvas eller fellesbygg med samisk  videregående og reindriftsskole, men poitikere og innbyggere i Kautokeino må fortsatt smøre seg med tålmodighet.

Ny utredning

Staten har stadig ikke bestemt seg. Rådgivingsavdelingen i Statsbygg har nå fått nytt oppdrag, kunne Sissel Jerkø fortelle kommunestyret torsdag morgen.

– Vi har hatt gode møter med Statsbygg, sa ordfører Johan Vasara.

Sissel Jerkø fra Statsbygg orienterte i formiddag kommunestyret i Kautokeino om utredningsarbeidet som Statsbygg har gjort.

Måtte redusere

Flere ulike departementer skal ha et ord med i laget og ved reduksjon av areal for mulig felles nybygg, har det vært vanskelig for Statsbygg fordi alle vil spare mest mulig, forklarte Jerkø.

Hun sier  at det er størrelsen på de planlagte byggene som har gitt nye oppgaver til rådgivingsavdelingen i Statsbygg.

Etter møter med kommunen går det trolig mot en samlokalisering av Beaivvas og Samisk videregående skole. Dette vil etter alt å dømme kreve leieavtale med kommunen om idrettshallen. Det er fordi Statsbygg vil kutte kostnader, hvis de lar være å bygge egen gymsal til den nye skolen Verksteder kan de to institusjonene dele på, med felles utstyr, noe som gir besparelser til nytt bygg.

Frist til mars

Nå har departementene gitt Statsbygg et nytt oppdrag. Der ber departementene om ny utredning. Hvor det blir sett på både to separate bygg for Beaivvas og Samisk videregående skole. Et mulige fellesrom skal vurderes løst enten i egne bygg eller i et fellesbygg.

– For bygg til Beaivvas er det viktig at Riksteaterets krav tilfredsstilles, forklarte Sissel Jerkø fra Statsbygg.