Fylkestinget har enstemmig vedtatt at fylkesrådmannen iverksetter bygging av kombibåtkai både i Bukta og i Hammerfest.

Det ble vedtatt at det bevilges inntil 11 millioner kroner til prosjekt Bukta. Inndekning gjøres ved låneopptak. Fylkesrådmannen gis fullmakt til å gå i forhandlinger med Alta kommune og Alta Havn KF om deres bidrag til prosjektet, heter det i vedtaket.

Finnmark fylkeskommune har satset på bruk av bilførende hurtigbåter i en rekke samband i fylket, og fylkestinget har vedtatt bygging av kaier tilpasset disse fartøyene. Kaiprosjektene har møtt ulike utfordringer, og enkelte av dem har vært oppe til gjentatt politisk behandling. Fylkesrådmannen har i denne saken redegjort for status på det enkelte prosjekt, og beskrevet hvilke behov man ser for seg i fremtiden.

Det settes også av rammen til prosjekt Hammerfest settes til 8,5 millioner kroner. Også dette beløpet inndekkes ved låneopptak.

Fylkestinget vedtok også det bevilges en million kroner til å gjennomføre vind- og strømmålinger ved Vikran på Ingøy, og fylkesrådmannen bes legge frem ny sak om finansiering av kombibåtkai på Ingøy.

Videre bevilges det 2,9 millioner kroner til prosjektene Altneset og Akkarfjord. Total ramme er etter dette 53,7 millioner kroner.

Fylkestinget ber også fylkesrådmannen legge frem ny sak om investeringsbehov for flytekaier og bes legge frem ny sak i løpet av 2018 om kai i Kvalfjord. Videre bes fylkesrådmannen gis fullmakt til å gjennomføre nødvendige tiltak på Mikkelsby for å sikre at løsmasser og materialer som er lagret der blir håndtert på en forsvarlig måte