Selskapet Nordmat AS skal starte opp restaurant i lokalene etter Puskas og Joy Fashion. Her er det 380 kvadratmeter, klargjorte for restaurantdrift. Hele gården Sentrumsparken, eller Kjellerhuset om du vil, har gjennomgått en totalrenovering, og frisørsalongen Bech Salong kunne åpne 1. november.

– Hva slags restaurant blir det?

– Det blir en restaurant, men jeg ønsker ikke å si noe om konseptet ennå. Det er flere ting som skal på plass, blant annet skjenkebevillingen, sier Morten Ek, som er styreleder for det nyetablerte selskapet Nordmat AS.

– Men det er helt sikkert at det blir, slår han fast.

Byggeier Kurt Ek har tidligere sagt til Altaposten at han ønsket å få til en moderne restaurant, og skape liv og røre i gågata.

Nettopp derfor tok han allerede i byggeprosessen mange av de store kostnadene til ventilasjonsanlegg, kjøkken og fettavskiller, som ville blitt dyrt å montere i ettertid.

– Det vil bli topp moderne lokaler for restaurant, midt i sentrum. Jeg kunne gjerne leid ut til kontorer for lenge siden. Men målet mitt er å skape liv og røre i gågata. Det er derfor jeg så gjerne ønsker en restaurant inn her, sa Kurt Ek til Altaposten i oktober.

Morten Ek er styreleder i det nye selskapet, og har med seg Michal Pawel Zajda, daglig leder, og styremedlem Stine Mannsverk.