I desember ble kontraktene med Alta og Litlabø mottak for enslige mindreårige asylsøkere sagt opp. Oversikten fra UDI viser at det ikke er noen mottak igjen i fylket.

– Det er krevende å legge ned veldrevne og gode mottak, men behovet for mottaksplasser er stadig synkende, sier fungerende avdelingsdirektør Borghild Fløtre i UDI. Hun takker mottakene, vertskommuner og lokalsamfunn for den innsatsen de har lagt ned, skriver UDI på sin nettside.

Fra mars 2018 er også mottaket for enslige mindreårige i Bossekop i Alta historie.

– Redd barna skal ha aktiviteter på mottakene så lenge det er gutter igjen der, sier Eskild Johansen i Redd Barna.

Fem asylmottak med totalt 850 plasser ble lagt ned 1. desember og avvikles i løpet av vinteren.

Renate Moe, som er mottaksleder i Bossekop, skriver på mottakets Facebookside at det var en tung beskjed.

– Det var en tung beskjed både for guttene som bor her og for de ansatte. Mottaket har gjort en god jobb, noe som bekreftes av UDI, og har hatt et godt samarbeid med kommunen.

Moe skriver videre at nå må guttene på mottaket flytte fra Alta og de er opptatt av at det skal bli en fin og minnerik jul for alle.

Landet sett under ett blir det nå 23 ordinære mottak, åtte mottak for enslige mindreårige, ett transittmottak, fire integreringsmottak og ett ankomstsenter. Ingen i Finnmark og  fire mottak i Troms. To ordinære mottak, samt to for enslige mindreårige.

På det meste hadde UDI rundt 39 000 mottaks- og akuttplasser og det var i 2015/2016. Etter denne runden er det cirka 5400 plasser igjen, i tillegg til ankomstsenteret i Østfold, skriver UDI.

Mottaksleder Renate Moe Foto: Arkiv