17. desember er de dyktige sangerne i Alta motettkor klare for sin tradisjonsrike julekonsert. I år skal flere av låtene testes som grunnlag til ei juleplate, som skal spilles inn på nyåret.

Tester materiale

– Nå er tiden inne for at vi lager en skikkelig juleplate. Det betyr at flere av sangene som publikum i år skal få høre,vil være med på utgivelsen som skal spilles inn i Alta i 2018, slik at plata kommer for salg neste jul, forklarer Per Andersson som er korets dirigent.

Han sier at i disse dager ligger i hardtrening før den tradisjonsrike konserten, som gå av stabelen i Nordlyskatedralen.

– Vet hva de får

– De som har hørt oss vet hva de får. Vi skal  som alltid levere knakende god julestemning med hele 17 låter, sammen med Ensemble Noor. En av årets nyheter er at  Nordlyskatedralens nye organist skal bidra, samt at Ensemble Noor skal ha to solonumre. I tillegg skal også en finsk solist ved navn Virpi Lapinoja være en av flere solister og det betyr at vi synge julen inn på både engelske, finsk, norsk og samisk i år,  sier Andersson.

– Gøy med utfordringer

Noen av korets medlemmer gleder seg ekstra til årets konsert.

– Jeg synes dette koret gir meg masse utfordringer. Det er fantastisk å være med når alle synger sammen, for da klinger vi nydelig sammen. Jeg har sunget i kor i 10 år og det er alltid like artig, så det er hovedgrunnen til at jeg er med, sier 17 år gamle Øyvind Lie Totland som er et av korets nye unge  medlemmer.

– Jeg skal synge solo på flere låter. Blant annet på Mitt hjerte alltid vanker, så jeg grugleder meg, sier 17 år gamle Andrea Kristiansen som synger 1. sopran.

Ny giv

Gøril Andersen, som har vært med i det allsidige koret i mange år, er glad for at koret det siste året har fått med flere nye unge stemmer.

– Vi har fått med flere flotte og dyktige unge sangere og det gir oss «gamliser» ny giv, lokker Andersen i forkant av konserten som finner sted kommende helg.