3,5 millioner kroner i løpet av åtte år, var medisinen som skulle banke ned køene for folk som trenger hjelp av fysioterapeuter. Ett år senere er køene like lang, om ikke lengre.

Eldrerådet har engasjert seg i saken etter flere henvendelser.

– Mange av de som venter er eldre og funksjonshemmede. Nå ønsker vi å få en oversikt over situasjonen, sier leder Arnfinn Sarilla.

Sarilla har på vegne av eldrerådet sendt brev til alle aktørene i kommunen og bedt om en oversikt. Så langt har de fått svar fra Fysikalsk terapi. De forteller om 250 personer i kø og 14 måneder ventetid. Og legger til at enkelte kan stå på flere ventelister.

Ikke blitt kortere ventetid

Hos Manuell Terapi har de ikke sett noen bedring til tross for styrkingen som ble innført i fjor. Fysioterapeut Siril Hammari sier de har ni måneder ventetid.

– Det har ikke gått ned, heller opp, her hos oss. Så har vi selvsagt en prioriteringsliste, så noen står kortere enn andre.

Hammari sier situasjonen er lei.

– Det er trasig når det ringer en som har fått henvisning fra fastlegen også må jeg fortelle den personen at det er ni måneder til det er ledig tid.

Mange som venter har i utgangspunktet små plager som kunne vært løst raskt, dersom det var ledig kapasitet.

VANSKELIG: Siril Hammari hos Manuell terapi sier deres ventelister ikke har blitt noe kortere. Hun håper på en løsning slik at innbyggerne som trenger deres hjelp, får det raskt. Foto: Jarle Mjøen

Politisk forholder man seg til opptrappingsplanen som ble vedtatt i september 2016. Helsepolitikerne bidro da med 420.000 kroner hvert år, til og med 2024. I tillegg 150.000 kroner til en halv psykomotoriker i 2017.

Følger planen

Ifølge hovedutvalgsleder for helse og sosiale, Kristin Jensen, hadde rådmannen tatt opptrappingsplanen ut av økonomiplanen. Arbeiderpartiet har imidlertid satt den inn igjen.

– Vi forholder oss fortsatt til opptrappingsplanen som ble innført i fjor. Det handler om en hel folkegruppe og det å få folk tilbake i normal tilstand. Så dette er viktig for oss, sier Jensen.

Hun sier det kommer minimum en stilling neste år som følge av planen.

FØLGER PLANEN: Kristin Jensen leder helseutvalget og sier de mener å følge opptrappingsplanen som ble innført for ett år siden. Foto: Hanne Larsen
TAR OPP SAKEN: Eldrerådet og leder Arnfinn Sarilla ønsker svar på hvor lang køene for å få treffe fysioterapeut er. De vil behandle saken i sitt første møte etter jul. Foto: Tom Skoglund