På gjestelista sto Bernhard Hienerwadel, Tommy Berg, Nina Østerlid, Vegard Bjørsmo, Gunnar «Puskas» Schwaiger, Vera Irene Henriksen, Bilal Saab, og ordfører Monica Nielsen.

En ny blanding av talkshow og julekonsert som ingen har sett maken til i Alta.

Flotte historier

Kvelden startet med Sisa sitt julemarked utenfor kultursalen, hvor publikum fikk testet smaksløkene og kanskje nye julegaveideer, før turen gikk inn i salen med sang og musikk. Tommy Berg og Bernhard Hienerwadel var først inn på scenen. Berg fortalte om sin barndom i østre Alta og besøk hos besteforeldrene.

– Da vi var på besøk, fikk vi alltid pepperkaker og tørre melkekjeks fra forrige jul. Det var godt altså. Men hver gang jeg hører White Christmas tenker jeg på det, sa han til rungende latter fra salen.

Hienerwadel fortalte om å miste foreldrene, og hvordan sangen «Maria På Vei» hadde hjulpet første julen etter.

– Det er en setning som går «at livet er ei gåve som vi får og så gjev bort» og den traff veldig godt, fortalte han.

Etter det gikk det slag i slag med sang og historier til ordførerens låt skulle fremføres. Lyng og Klevberg måtte beklage seg og si at sangeren, Mariah Carey, dessverre var værfast på Kvænangsfjellet og at Klevberg måtte fremføre låten.

Svært fornøyd

Etter et forrykende show, står konferansier Benedikte Lyng og Kristian Klevberg igjen med en god følelse.

– Vi er veldig fornøyd. Det føltes mest ut som en generalprøve og at i morgen er selve premieren, sier Lyng.

– Ja, det gikk veldig bra. Det blir nesten sånn når man er ferdig med en sang, så gleder man seg bare til neste, legger Klevberg til.

Benedicte forteller at de har fått flere henvendelser fra folk som ønsker å være gjest neste år.

– Det virker som at folk er interessert, og det er veldig bra. Vi vil at det skal være et show for hele Alta. Det skal ikke være høytidelig. Vi ønsker å ta vare på familietida i jula, så dette er et show for hele familien.

– Vi har kastet oss inn i konkurransen om publikum nå i jula. Det er stilig å se at så mange prøver ut et nytt konsept.

Tør å prøve noe nytt

Jentene bak konseptet, Live Reinsnes Moen og Lise Pedersen, sier seg enig i det:

– Det er kult å se at så mange kommer første kvelden! Det er jo et helt nytt konsept, og da er det fint å se at folk i Alta stiller opp og tør å prøve noe nytt.

Ideen om juleshowet kom i sommerferien da venninnene kjedet seg.

– Vi studerte på samme skole og satt og pratet rundt hva slags sprell vi kunne finne på i Alta. Vi hadde ei studievenninne på besøk som hadde prøvd ut et lignende konsept, og da var ideen lagt, sier Live.

– Det er noe som aldri er gjort i Alta før, og vi tror ikke det er gjort andre steder heller. Vi tenkte at Alta har godt av dette. Og vi ville bruke Kultursalen. Det er en flott sal som vi føler ikke blir brukt nok, legger Lise til.

God stemning

Begge er fornøyd med premieren og sa det kun var småting de kanskje ville endre på til søndagens show.

– Det var veldig god stemning i salen og vi er så fornøydr. Men det er alltids noen ting man tenker kunne blitt gjort bedre.

De legger ikke skjul på at det har vært mye å gjøre for å få det til å skje. Venninnene forteller at de har jobbet siden august med planlegging og utforming av ideen.

– Det har vært mye jobb. I tillegg til det vi gjør på scenen, som den musikalske delen, så har vi hatt alt rundt arrangementet. Det har vært utrolig morsomt, og vi har fått til veldig mye, forteller jentene.

– Vi har fått mye støtte fra næringslivet. Den største utfordringen har vært å få folk med. VI hadde en ide og måtte prøve å selge den, legger de til.

Ser fremover

Lyng forteller at de har brukt venner og bekjente i jakta på gjester:

– Det gikk på nettverk, venner og bekjente. Vi ønsket et variert show, både i alder og yrke. Det ble det også.

Moen og Pedersen legger til at de hadde noen på ønskelista når det kom til gjester:

– Vi visste at vi ville ha med ordfører Monica Nielsen, og hun var vi veldig tidlig ute med å spørre.

– Ellers ville vi satse mest på variasjon og få et show for hele familien. Om noen er interessert til å være gjester til neste år er det bare å ta kontakt, sier en smilende Lyng.