Mannen som er siktet for å ha knivstukket en annen mann i Kautokeino denne uken er av Alta tingrett løslatt. Politiet etterforsker saken, men det anses ikke som en fare for at mannen skal kunne påvirke eventuelle vitner i saken.

– Knuste ruta

Da fornærmede ble behandlet på Helsesenteret, skal han hatt «[...] synlige skader hadde et kutt i panna, over venstre øye, som var dekket med kompress».

Retten anser på denne bakgrunn at det er skjellig grunn til mistanke for at siktede var hos fornærmede og utøvde vold mot ham, slik at fornærmede ble påført et kutt som måtte sys, heter det.

Retten finner imidlertid at vilkårene for varetektsfengsling ikke er til stede, da det ikke er fare for at siktede vil forspille bevis i saken. Dermed løslates mannen.

Flere avhør

Politiet opplyste i retten av det gjenstår en del vitneavhør, og ønsket derfor varetektsfengsling av mannen. Dette ble ikke tatt til følge, og ble begrunnet med at påtalemyndigheten har ikke angitt nærmere hvilke personer som skal avhøres, herunder om dette er en person som vil kunne påvirkes av siktede.

Mannens forsvarer, Carl Svend Falkanger, sier til Altaposten at han har ingen kommentar til løslatelsen.