Seier i Italia medfører gjerne litt lokal vin i premie. Det fikk Andreas Nygaard oppleve da han lørdag gikk helt til topps i italienske Sgambeda i Livigno. At pappa Trygve fyller 50 onsdag og skal feire bursdagen på lørdag passer derfor bra.

– I tillegg til en fantastisk følelse og en god bekreftelse på at jeg har gjort ting riktig sitter jeg også igjen med en god del alkohol i form av champagne og vin etter seieren. Så da passer det fint at jeg lørdag skal hjem til Alta for å feire pappa sin 50-årsdag, sier Nygaard før han legger til med et smil:

– Nå er han ikke en stordranker han heller, men han er nok litt mer glad i den sorten enn jeg er selv. Og det blir garantert mer bruk for noen vinflasker i bursdagen hans enn hjemme hos meg i Tromsø.

Følte seg sterk

Nygaard var en del av en stor gruppe som kom sammen over den siste kneika. Det betyr gjerne massespurt og da handler det om å posisjonere seg.

– Da vi var litt over halvveis og over løypas høyeste punkt skjønte jeg at det kunne bli en massespurt selv om det fortsatt kunne bli tøft opp den siste bakken. Men farta ble ikke så høy opp der og da var det viktig å finne en god posisjon før spurten, sier Nygaard som la seg i ryggen på lagkamerat Tord Asle Gjerdalen som satte tempoet inn mot mål.

Endrer ikke målsetting

Han har en niendeplass som beste resultat fra Sgambeda tidligere, men i neste løp har han noe mer å forsvare. 13. januar venter Kaizer Maximilian lauf i Seefeldt der han vant i fjor.

– Løypa i Seefeldt passer meg bra, så jeg må forsøke å forsvare den seieren. Det er samtidig starten på en periode med mange renn (fire på fire uker) så jeg håper formen er bra etter juleferien, sier Nygaard som ikke gikk teamtempoen og dermed ikke fikk de 50 poengene som ble gitt til alle som startet den.

Dermed står han med de 200 poengene han fikk for seieren lørdag. Torgeir Skare Thygesen, som ble nummer to, leder sammenlagtcupen med 20 poeng til Nygaard som fortsatt ikke vil snakke om sammenlagtseier.

– Om det var målet mitt ville jeg selvfølgelig startet teamtempoen, men for meg er det flest mulig pallplasser og Vasaloppet som er målet, sier han.

– Setter du fortsatt seier i Vasaloppet foran en sammenlagtseier?

– Ja, det gjør jeg. Å vinne renn er det kuleste av alt og det er noe eget med Vasaloppet. Så selv om det ville vært meget artig å vinne sammenlagt så tror jeg det blir for tøft enda i år, så flest mulig pallplasser og seier i Vasaloppet er mine mål.