– I fjor ønsket de meg i en rolle som spillerutvikler, men da fristet det mer å fortsette i Alta IF. Det ble bestemt en kursendring i klubben og motivasjonen for å snu skipet var stor etter to dårlige sesonger. At jeg valgte det er jeg veldig fornøyd med i dag, sier Repvik som nå skal bruke kompetansen på å utvikle flere heltidsansatte aldersbestemte trenere i klubben som rykket ned fra Eliteserien i høst.

– Jeg tror det er en rolle som passer meg veldig bra akkurat nå. Etter mange år som hovedtrener får jeg jobbe med trenerrollen litt fra siden, sier han og legger til:

– Samtidig er denne stillingen ny i klubben og jeg får være med på å legge strategier og fagplaner som skal brukes i klubben i årene som kommer, og som forhåpentligvis skal gagne Viking som klubb i årene som kommer.

Ny utfordring

At Repvik nå ikke skal lede sitt eget lag ser han ikke på som noen bakdel.

– At jeg takker ja til en slik stilling betyr absolutt ikke at jeg ikke har ambisjoner som trener. For ambisjoner har jeg så absolutt, men jeg er bare 35 år og kan enda holde på i treneryrket i 35-40 år til, sier han med et smil.

– Dette er likevel en ny utfordring for meg som jeg gleder meg å starte med i januar. Jeg har ekstremt lyst til å utvikle meg selv og når jeg samtidig kan bidra til å utvikle andre så blir det ekstremt spennende. Jeg får jobbe med mange forskjellige trenere som er dedikerte til jobben og som vil opp og fram.

Lenge på blokka

Mats Ullereng, utviklingsleder i Viking, bekrefter at de har hatt Rune Repvik på blokka i et par år og at klubben er fornøyd med at de nå fikk napp.

– I tillegg til å jobbe med våre egne trenere får han en ekstremt viktig jobb ut mot naboklubbene. Og siden Rune er en ydmyk og dyktig fyr mener vi han passer perfekt i denne rollen.  Vi er veldig glade for at vi i år har fått napp og etter en grundig kartlegging har vi ikke funnet en eneste en som har et vondt ord å si om han. Synd for Alta som ville beholde han, men vi håper de finner en god erstatter. Og kanskje kan det etter så mange år være greit, både for Rune og for Alta IF, å prøve noe nytt, sier Ullereng som mener Viking må lykkes med å produsere spillere fra nærområdet.

– Vi har en egen strategiplan på det og lykkes vi ikke med å produsere spillere fra nærområdet blir det tøft å være Viking i årene som kommer.