Søndag klokken 16.00 er det nemlig duket for den tradisjonsrike julekonserten med Altas mange kor og korps. Hvis du ikke kan være tilstede å bivåne det hele i kultursalen, kan du i år komme i god gammeldags julestemning i sofaen. I år skal nemlig mediehuset Altaposten streame konserten live på altaposten.no.

Fem kameraer i sving

–  Vi har kjøpt inn masse nytt utstyr for flerkameraproduksjon med en stor ny lydmikser. Som en første test skal vi filme og streame julekonserten på nett. Kort forklart skal fem kameraer være i sving. Tre av disse vil bli betjent av fotografer, mens to kameraer vil vise oversiktsbilder av det som skjer underveis, sier Stefan Skorpen som er mediehusets IT-ansvarlige.

– Det krever mye å få dette og vi har derfor fått med tre elever fra medielinja til Alta videregående skole. De skal bidra som fotografer og lydmiksere, forklarer Skorpen.

Største noensinne

Dette blir den største flerkameraproduksjon som Altaposten noensinne har gjennomført.

– Dette blir en spennende eksamen for oss slik at vi skal lære med om det å ha flere kameraer i sving. Målet er at vi skal gjøre masse slike liveoppdrag i årene som kommer, sier Skorpen som inviterer til julekonsert via dataskjermene søndag formiddag.

May Liss Thomassen i Alta musikkråd synes det er spennende. Det pleier uansett å være smekkfullt i kultursalen.

– La det ikke herske tvil om at konserten nytes best i salen, men blir det fullt, så kan du altså for første gang nyte den hjemme, sier hun.

NB: Konserten som streames fra klokken 16 til 18.00, er for mediehusets abonnenter. I tillegg vil Altaposten ha flotte opptak av de forskjellige kulturaktørene i Alta.