Det er bare noen få måneder siden Solveig Daniloff begynte å besøke Hjerterom. Etter å ha sittet mange år alene og strikket, fant hun ut at hun måtte ta grep i eget liv. Hun forteller om mange tunge tak opp gjennom årene, og har slitt med misbruk av piller. Solveig har også vært rammet av hjerneslag og hjerneblødning.

– Jeg har klart å komme meg ut av misbruket, men har i mange år følt meg ensom. Ensomheten spiser deg opp innvendig. Jeg har opplevd mye trist, og mye har vært lagt lokk på.

Var skeptisk

Hun innrømmer at hun var skeptisk før hun kom, fordi hun ikke er personlig kristen. Men hun blir rørt når hun forteller om mottakelsen.

– Det går ikke an å beskrive den varmen. Jeg ble godtatt som det mennesket jeg er. Og det ser jeg at alle som kommer hit blir.

– Hva gjør du når du er her?

– Strikker og prater, er sosial. Og i løpet av den korte tiden jeg har vært her, har vi har vært på bussturer til både Hammerfest og Finland. Jeg har aldri før vært med på slike sosiale aktiviteter. Etter 63 år er  jeg endelig sosial, ler Solveig.

– Det er en god følelse og få lov å være seg selv. Å bli godtatt akkurat som man er.

Bidragsyter

Men Solveig er ikke bare en som bruker stedet, hun bidrar, forteller Elin Mikkelsen, som er frivillig på Hjerterom. Hun er også den som står bak ideen. Hun så det tomme lokalet og tenkte med en gang på hva det kunne bli. Sammen med Margit Djuve Edland realiserte de drømmen. Drøye to år senere er det blitt akkurat slik hun så for seg.

– Det viktigste er at vi møter alle med et smil og en klem, og vi ser mennesket for den de er. Det er mennesker fra alle samfunnslag som kommer innom og det er 30-40 stykker innom hver dag. Det er veldig fint.

Lokalet er pyntet i stil med at adventstiden er i gang. Og julestjerna fra Solveig kommer godt med.

Givende

Hjerterom drives av frivillige. Hvert år får de 100.000 kroner fra kommunen, men ellers kommer inntektene fra gaver. Totalt er det 20 stykker som jobber frivillig, men også brukerne bidrar. Sånn som Solveig.

– Solveig er utrolig blid og smilende. Hun strikker, hekler og står på. Nå skal vi ha lotteri og  hun har ordnet mange av gavene, smiler Elin.

For Solveig er det helt naturlig å bidra.

– Jeg jobber egentlig innen helsevesenet. Jeg brenner for å hjelpe andre og jeg brenner for å hjelpe til her.

Strikkeklubben på Hjerterom er hun spesielt glad i.

– I går var vi her helt til halv elleve på kvelden, ler Solveig.

Hjerterom endret livet til Solveig. Derfor ønsker hun å hedre de frivillige, som står på for å gjøre dagene enklere for sånne som henne.

  • Ønsker du å gi noen en julestjerne? Ta kontakt med Altaposten på mail til redaksjonen@altaposten.no eller på telefon 90137819