Etter å ha slått Sandnes Ulf og Mjøndalen i de første kvalifiseringsrundene er Sogndal siste utfordring for Mads Reginiussen og Ranheim. Kommer de best ut av de to kampene kan lillebror Reginiussen gjøre seg klar for å møte storebror Tore Reginiussen og RBK neste sesong.

– De har gjort en fantastisk prestasjon ved å komme dit de er i dag. Og klarer de å slå Sogndal så unner jeg dem spill i Eliteserien. Mads fortjener en slik sjanse når man ser hva han har prestert de siste årene. At han er god nok er det i alle fall ingen tvil om og jeg møter gjerne Mads i to seriekamper neste år, sier storebror og Rosenborg-spiller Tore Reginiussen som mandag ble kåret til Årets spiller i Eliteserien.

– Tore har i mange år ment jeg burde spilt på høyere nivå og det er hyggelige ord å få, men jeg har valgt en variant der jeg jobber ved siden av fotballen og trives med det, svarer 29-åringen Mads.

Første oppgjør mellom Sogndal og Ranheim spilles på Fosshaugane i Sogndal i kveld før returoppgjøret spilles på Extra arena i Trondheim lørdag.

Bosman-spiller

Ranheims midtbanesjef har kun kontrakt med klubben ut sesongen og legger ikke skjul på at han må vurdere sine prioriteringer.

– Det ville vært morsomt å få oppleve Eliteserien med en klubb man har vært en del av i mange år. Og når vi er kommet så langt som vi har så er det selvfølgelig mulig å slå Sogndal, sier Reginiusen som har eliteseriekamper for Tromsø i 2009 og 2010.

Stor belastning

Om det ikke blir opprykk vil han derimot ikke garantere at han er med videre.

– Nå må du ikke vinkle saken på at jeg vurderer å legge opp, men jeg har kontrakt ut året og har de siste sesongene tatt ett år av gangen og gjort en vurdering før jeg har skrevet ny kontrakt. Jeg jobber 100-prosent ved siden av fotballen og kombinert med familieliv blir det ganske tøft. Når man må holde seg oppe på mange fronter samtidig blir totalbelastningen stor. Det er noe jeg tenker på hvert år, og kanskje spesielt på høsten, sier han og legger til:

– Jeg har ikke problemer med å motivere meg, men noe må nedprioriteres om man skal få kabalen til å gå opp. Jeg er helt sikker på at de der hjemme skulle ønske jeg var litt mer til stede.  Rykker vi opp så skal jeg nok klare å forhandle fram en ny kontrakt, men gjør vi det ikke så er det er ikke gitt at jeg fortsetter.

– Men må du jobbe 100-prosent ved siden av fotballen?

– Nei, det må jeg ikke, men det er et valg jeg har tatt. Så skal det sies at både klubb og arbeidsgiver har vært veldig fleksible. Så det er helt sikkert mulig å gjøre ytterligere tilpasninger.

Brødrekamp på Lerkendal?

– Hvordan vil det eventuelt bli å møte Tore og Rosenborg i seriekamp på Lerkendal?

– Jeg tror nok det blir artigere for oss enn for dem.

– Hvordan vurderer du Ranheim i forhold til Sogndal?

– Vi har vist god form i det siste og går inn i det med god selvtillit, men selvfølgelig er vi underdogs når vi møter et eliteserielag. Det skal avgjøres over to kamper så det vil nok være det beste laget som spiller Eliteserie neste år, men når vi er kommet så langt så er det mulig. Vi i Ranheim overlever fortsatt spill i OBOS-ligaen, men skal jeg oppleve Eliteserien igjen så er det ikke sikkert jeg får en større sjanse enn vi har nå.

– Du har hatt en god sesong og er Bosman-spiller, kan det ikke dukke opp tilbud fra andre klubber?

– Det har vært spekulert i det i mange år, men det har ikke kommet så mange telefoner. Skjer det vil man selvfølgelig vurdere det, men jeg har et avslappet forhold til det. Det beste for meg ville vært å oppleve Eliteserien med Ranheim.