Denne sesongen har Vidar Johnsen vært assistenttrener for Rune Repvik i Alta IF. Hva som skjer neste sesong er ikke avklart, men det som er sikkert er at tverrelvdalingen har takket nei til en trenerjobb i en av landets 10-12 beste dameklubber.

– Det er korrekt at jeg fikk et tilbud fra Toppserien som jeg har takket nei til, men mer enn det vil jeg vel egentlig ikke si om den saken.

Han svarer derfor humoristisk, og til stor latter fra sine kolleger i bakgrunnen, når A-sporten på telefon ber om begrunnelse for avslaget.

– Jeg er fra Tverrelvdalen og blir kvalm når jeg passerer Alta-brua. Så jeg flytter ikke fra den rette siden av brua.

Fornøyd med kretsjobben

Men så svarer han mer seriøst.

– Jeg har også i 2018 arbeidsoppgaver nok i fotballkretsen her hjemme som garantert vil utvikle meg som trener. Men selvfølgelig er det slik at har man ambisjoner som trener kan man ikke takke nei til slike tilbud så mange ganger. Til syvende og sist må man gjøre noe - men som sagt; dersom man har ambisjoner.

Johnsen vil trolig seile opp som en het kandidat for hovedtrenerjobben til Alta IFs herrelag dersom det ender med at Rune Repvik ikke signerer ny kontrakt. Status i den saken er per i dag uavklart.

– Jeg er takknemlig for for det året jeg har hatt i Alta IF, og om det skulle bli aktuelt så får jeg ta stilling til det når det eventuelt blir et tema. I utgangsunktet jobber jeg hundre prosent for fotballkretsen fra nyttår og gleder meg til det.

– Har du fått tilbud fra flere klubber enn den ene toppserieklubben?

– Det har vært litt røring, men det får du ta med min agent. Han har siste ord.

– Hvem er din agent?

– Roger Finjord (daglig leder i fotballkretsen), men han er for tiden bortreist og kan ikke svare på noen spørsmål, avslutter Johnsen med et smil.