Rå avslutning reddet helga

Finn Hågen Krogh viste styrke på søndagens 15 kilometer.

SLUKTE SEKUNDER: Finn Hågen Krogh gikk meget fort i siste del av søndagens renn, og var bare 22 sekunder bak Johannes Høsflot Klæbo i mål.Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

pluss

Helgas minitour i Kuusamo startet ikke spesielt godt for skistjernen fra Tverrelvdalen. Han røk ut i kvartfinalen på fredagens sprintrenn, og gikk så inn til en beskjeden 21. plass på lørdagens 15 kilometer klassisk.

Tok mye innpå

Det gjorde at utgangspunktet foran søndagens avslutningsrenn i fristil var svært vanskelig. Han startet ut ett minutt og 42 sekunder bak ledende Johannes Høsflot Klæbo.

– Jeg var langt bak de beste og hadde ingen forhåpninger, men ønsket å gå et godt renn og få til en akseptabel etappetid, sier Krogh til A-sporten.

Det lyktes han med. I starten gikk det ikke spesielt fort, men etter hvert fikk han skikkelig fart på skiene og nærmet seg gruppa i tet.

– Maurice Manificat startet ut rett før meg, og jeg hadde planer om å følge han. Men det gikk ikke. Han må ha hatt vanvittige gode ski, for jeg hadde ingen mulighet til å henge på. Dermed ble jeg gående mye alene, og klarte ikke å nærme meg teten noe særlig før i siste tredjedelen av løpet. Da var vi en liten gruppe som fikk satt god fart i de lette partiene. Det var oppmuntrende å høre hvor mye vi tok inn, forteller Krogh.

Dessverre ble det litt for langt opp til tetgruppa. Høsflot Klæbo slo Martin Johnsrud Sundby i spurten og vant minitouren sammenlagt. Krogh gikk inn til 13. plass i gårsdagens renn. Han hadde sjette beste etappetid, og var bare 22 sekunder bak vinneren i mål. Det kan nevnes at Maurice Manificat gikk raskest av alle på søndagen.

Lader opp hjemme

– Jeg var blant de raskeste på etappen, og er ganske godt fornøyd med det. Det var alt i alt en god økt. Kroppen fungerte bra, og det er det viktigste. Jeg gjorde det vanskelig for meg selv med de dårlige konkurransene i klassisk, så det var godt å få til en bra avslutning, fastslår 27-åringen, som tar en hviledag før han begynner oppladningen til verdenscuprennene på Lillehammer kommende helg.

– Det var en tøff minitour, så i dag skal jeg slappe helt av. Deretter blir det noen rolige treningsøkter her hjemme før jeg reiser sørover, forteller han.