Forleden samlet bandet sitt eget «kru» til nok en spektakulær videoinnspilling.

Spilte inn i Fjellhallen

De energiske jentene forsetter sin reise gjennom et uoppdaget musikalsk terreng, og sist helg samlet de sitt eget kru, Biru Kru, til nok en spektakulær videoinnspilling.

Musikkvideoen, som ble spilt inn i fjellhallen ved Komsa, skal støtte opp låten Reality Can Not Be Broken og blir å finne på det kommende albumet, Ancient Call.

De effektfulle musikkvideoene er blitt en stor del av bandets uttrykk og får frem galskapen jentene representerer på et utsøkt og surrealistisk vis.

Noe de for så vidt klarer fint gjennom musikken og fengslende sceneshow, men med sine karakteristiske og dristige musikkvideoer får de en ny stor arena som de kan utrykke sin dynamiske kunst på.

Solid gjeng

Det er de to gjenværende jentene i bandet, Hánná Rein og Ida Iki, som står bak som produsenter gjennom Biru AS. Regi er overlatt til Håkon Mathias Guttormsen og Sveinung Ryan. Ryan er i tillegg fotograf.

Også denne gangen får vi heftig dansing som Live Moen Johannessen har koreografien på mens drevne Andreas Hagstrøm har tatt kontroll over lyset sammen med assistent Arne Håkon Punsvik.

De fryktløse jentene har også fått inn Gjermund Abrahamsen Wik aka «Pyrowik» til kraftfulle pyroeffekter.

Det er med andre ord en solid gjeng som står bak denne relativt store produksjonen og alt i alt involverer den opp mot tretti personer på settet.

– Både Iki og jeg holder til daglig til i Oslo, men vi foretrekker helt klart å spille inn musikkvideoer her i Alta, opplyser vokalist Hánná Rein til Altaposten.

– Folk her oppe er bare så utrolig hjelpsom og stiller opp med både rekvisita, biler og store maskiner, når det er nødvendig. Samtidig er det jo her vår identitet ligger, utdyper hun.

Førstesingel i morgen

Albumet og helgens videoinnspilling har planlagt slippdato mars neste år, men vi slipper likevel å vente lenge på nye spennende utgivelser fra bandet, for allerede kommende lørdag slippes førstesingelen Darkness Of Sunshine, den også med en tilhørende video.

I en pressemelding skriver bandet:

«25. november er valgt som slippdato på første singelen, for det er dagen solen forsvinner fra Alta og mørketiden tar over. Det kommende albumet er en åtte-kapitlers reise gjennom Sápmi/Finnmark, urmennesket i en moderne verden og musikerens paradoksale tilværelse som avhengig av både kommersiell suksess og kunstnerisk utfoldelse».

Starter med slutten

– Darkness Of Sunshine er faktisk det siste kapittelet på albumet, så vi starter med slutten eller med løsningen om du vil. Det hele er en kunstnerisk reise gjennom vår samiske identitet og neste singel ut er I Was Made To Fight som slippes 17. januar, fordi da kommer sola tilbake.

Videre er det planlagt en siste singelutgivelse på Samefolkets dag før albumet slippes i sin helhet i mars.

Men, nesten viktigst av alt, jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle de flotte menneskene som har hjulpet oss. Tusen, tusen takk. Uten de hadde vi ikke klart å sy sammen såpass store produksjoner som dette, avslutter den lidenskapelige musikeren.