Det er dårlig inneklima ved Kautokeino barneskole, noe ansatte påpekte da Arbeidstilsynet var på inspeksjon i mai 2016. Nå venter ny inspeksjon i 2018 for å sjekke om tiltakene kommunen forteller er gjort har hatt effekt.

Hodepine og astma

Arbeidstilsynet beskriver de plagene det dårlige inneklimaet fører til i sin tilsynsrapport:

"Under tilsynet ble det sagt at ansatte ved skolen opplever omfattende problemer i forhold til inneklimaet ved skolen. Ansatte er plaget med blant annet hodepine, allergi og astma. Det ble sagt at dette har pågått i mange år uten at det har blitt igangsatt tiltak for å forbedre forholdene. I tilsynet ble det beskrevet mugg og spor av sopp i deler av bygningsmassen, samt forekomster av maur og sølvkre. I tilsynet fikk vi i tillegg fremlagt en rapport fra kommunens bedriftshelsetjeneste, som dokumenterer utfordringer knyttet til inneklimaet. Samtidig kunne det ikke legges frem en oversikt over gjennomførte- og planlagte tiltak for å bedre inneklimaforhold i virksomheten.", heter det i rapporten.

Altaposten har forsøkt å få enhetsleder Bodil Utsi Vars i oppvekst- og kulturetaten til å kommentere pålegget, men har ikke fått svar på dette.

Har respondert

Seniorinspektør Marit Brygfjell skriver at dersom forholdene ikke er rettet på til 30.november, vil det løpe en tvangsmulkt med 1000 kroner dagen mandag til lørdag inntil situasjonen er ordnet opp i. Og Arbeidstilsynet krever oversikt over gjennomførte tiltak og en plan med frist for gjennomføring av tiltak ved bygningene til Kautokeino barneskole. Det betyr at det skal gjennomføres en kartlegging der også verneombud deltar. Og slik er kravene til arbeidslokalene ved skolen:

– Arbeidslokaler skal være utformet og innredet slik at de enkelte arbeidsplasser, personalrom m.v. får tilfredsstillende klima med hensyn til temperatur, fuktighet, trekk, luftkvalitet og sjenerende lukt, og beskyttelse mot giftige eller helsefarlige stoffer m.v. Ved vurdering av klima og luftkvalitet skal det om nødvendig tas hensyn til den fysiske belastningen som arbeidstakeren utsettes for, heter det i pålegget fra Arbeidstilsynet som støtter seg til flere paragrafer i arbeidsmiljøloven.

Seniorinspektør i Arbeidstilsynet, Marit Brygfjell, sier kommunen har gitt melding om tiltak som er gjort.

– De har sendt en tilbakemelding om at de har gjort en del tiltak, så foreløpig avventer vi dette med tvangsmulkt og gjør et nytt tilsyn i 2018 for å se om de tiltakene de har gjennomført har hatt den ønskede effekten, sier Brygfjell.