Bakgrunnen for at mannen i 50-årene måtte møte i Alta tingrett, var at han tirsdag 22. november i Alta inntok alkohol etter å ha kjørt snøscooter, «til tross for at han forstod at kjøringen kunne medføre politietterforskning eller utviste grov uaktsomhet i så måte». Videre heter det at like før alkoholinntaket hadde han hatt en ulykke med snøscooteren.

– Ingen ulykke

I retten nektet mannen for å ha gjort noe galt.

Han forklarte at han kjørte i en skråning. Han hadde svært lav fart, omtrent gangfart da han kjørte på en tue som gjorde at scooteren hans veltet. Her ble han sittende fast mens det rant bensin ut av scooteren.

Han fikk da panikk.

– Mens han lå der under scooteren tok han opp lerken sin og drakk vodka som var i den. Dette gjorde at tiltalte roet seg, heter det.

Etter to timer ble mannen fraktet til Hammerfest sykehus for undersøkelse. Han var uskadet, og scooteren var uskadet. Han så dermed ikke på det som skjedde som en ulykke i det hele tatt. Og tenkte derfor ikke på at politiet ville snakke med han.

Frikjent

Rettens flertall har kommer frem til at det foreligger tvil om tiltalte forstod at det kunne bli politietterforskning på grunn av kjøringen eller at han har vært grov uaktsom i så måte. Samt at det ikke skjedde noen personskader eller materielle skader.

Da det ikke finnes grunn for straff, frifinnes mannen.