Jørn Tore Nilsen synes det er gøy å spille tomsingen Rock Fjellstad, men egentlig er han en høgg rolig familiemann med A4-jobb i Statnett.

Klar for premiere

Fredag er det Alta-premiere på filmen «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta». En av hovedrollene kles opp av altaværingen Jørn Tore Nilsen, som spiller den noe ufokuserte trubaduren Rock Fjellstad.

– Rock kan godt sikkert kalles for en tomsing, og mange tror at denne karakteren er litt tilbakestående, men han er bare litt kort. Han sier det han mener rett ut, og er egentlig en oppegående fyr som bare fyrer løs med det han har på hjertet, forklarer Jørn Tore Nilsen, som til daglig jobber som ingeniør i Statnett.

– Kollegene mine synes det er kult at jeg spiller en såpass merkelig figur, og de fleste i Alta vet faktisk ikke at det er meg som spiller Rock Fjellstad, ler Nilsen.

I GODT SELSKAP: Her fra den første filmen om Kurt Josef Wagle,her med Jørn tore "rock" Nilsen til høyre. Foto: Privat

– Hard humor

Film nummer to har egentlig premiere på Stokmarknes onsdag kveld, før det blir høye stett i Tromsø. Fredag kommer filmen «hjem».Altaposten har tidligere skrevet om plottet der den lettere forvirrede trubaduren har fått spillejobb på Hurtigruta. En av rollene kles opp av den kjente popstjerna Marion Ravn, som er litt surere enn originalen.

– Hun var veldig kul å få spille imot. Jeg tror hun hadde forberedt seg godt, for hun gikk rett inn rollen. Hun pøset ut masse gloser som ikke egner seg på film, humrer Nilsen, som synes man kan spøke om det meste.

– Man bør kunne spøke om det meste. Dette er en film med veldig grov humor som kan virke litt hard på mange, men, men da er det viktig å ta det for det det er. Den er faktisk såpass grov, at jeg er glad for ikke å ha bidratt til manuset, ler Nilsen.

Tilfeldighet

Han forklarer at karakteren ble til ved en tilfeldighet.

– Jeg og Stig Frode Henriksen holdt på med et prosjekt for mange år siden hvor vi prøvde ut ulike figurer til et rollespill og denne karakteren fant vi ut ved den senere anledning passet inn i den første filmen, «Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa», så det er bakgrunnen for det hele, forklarer Nilsen, som også har bidratt med roller i Kill Buljo-filmene.

– Jeg er ikke skuespiller og kaller meg ikke for det heller. Men, det er morsomt å få kle opp en figur og spille en rolle. Rock Fjellstad er en karakter som jeg kan gå inn i med en gang, for han er en enkelt sjel uten store kompliserte bilder på verden.

ROCK ON: Jørn Tore Nilsen var i studio sammen med Tommy Wirkola denne uka. Der spilte de inn en av sangene til Rock Fjellstad. Foto: Magne Ek

Oppringt av fans

Karakteren har også gjort sitt til at han har fått fans fra hele landet.

– Det har visst blitt en liten subkultur blant dagens ungdommer å spille de ulike rollene fra den første Kurt Josef Wagle-filmen, og det synes jeg er kult. Ofte ringer det ungdommer i 12-års alderen som begynner å prate masse slik som Rock Fjellstad prater. Jeg bruker å la dem holde på en stund, og ofte etter et minutt, klarer de ikke mer, og da forteller de med liten stemme hvem de er og hva de heter. Det er alltid like morsomt. Mange av de som ringer er faktisk veldig gode til å herme etter figuren, og jeg bruker å skryte masse av dem. Det er ikke plagsomt å bli oppringt, men bare moro, ler Nilsen.

Får ros fra Tommy

Forleden var gjengen i studio hos Kjetil Linnes for å spille inn en av sangene til Rock Fjellstad. Altas egen  Hollywood-regissør Tommy Wirkola var hjertelig tilstede og er full av lovord om ingeniøren.

– Grimasene og gummiansiktet til Jørn Tore er litt av et skue når han setter igang. Skuespillere som Kristoffer Joner og Cecilie Mosli brøyt jo sammen i krampelatter under den første filmen. Du vet, Jørn Tore har ingen sperrer, enten det er kjente skuespillere eller andre som er tilstede. Han gjør sin greie, sier Tommy.

Det var egentlig Stig Frode Henriksen som introduerte Tommy for Jørn Tore før filmeventyret startet.

– Han sa at Jørn Tore var en morsom fyr. Det var ingen overdrivelse, for å si det sånn, sier Tommy, som elsker å ha kompisene sine rundt seg.