Begge var i sin tid i mot å legge ned de lokale partilagene, Østre Alta arbeiderlag, Komsa Arbeiderlag og Vestre Alta arbeiderlag, men ble nedstemt.

Nydannelse

Nå ønsker de å reorganisere grasrota i Alta arbeiderparti fordi de mener så mye gikk galt under høstens valgkamp.

– Vedtektene i Arbeiderpartiet åpner for å danne partilag og vi inviterer derfor til konstituerende møte 30. november på nærmiljøsenteret i Kaiskuru. Det er medlemsmøte 6. desember og strukturen i lokalpartiet skal drøftes, så nå forsøker vi å gjenskape Østre Alta Arbeiderlag, sier de to veteranene.

Begge to tidligere aktive i styret i det arbeiderlaget som ble lagt ned.

– Siden du spør, så er ikke dette noen protest eller opprør eller noe sånt, vi har bare tatt ad notam en betimelig korreks om organisasjonsarbeid som kom fra den desiderte veteranen Gunnar Mathisen, sier Otto.

Elendig valg

De to veteranene har listet opp en rekke saker i samband med høstens valg, som de mener kunne fått en annen og langt bedre utgang, dersom lokallagene hadde blitt beholdt.

– Vi gjorde et elendig valg, vi opplevde et dårlig organisert valgkamparbeid, vi merket tydelig at vi mistet bredden i partiorganisasjonen når arbeiderlagene var lagt ned. Husk at hvert av lagene hadde sju tillitsvalgte som arbeider direkte for partiet, sier de.

Når lokallagene var borte var disse tillitsvalgte også vekk.

– Det var enkelte ganger slik at vi manglet folk på stand. Noen ganger måtte utdeling av valgmateriell rett og slett kuttes fordi det ikke var folk til å betjene standen og vi måtte avlyse arrangementer fordi vi ikke hadde mannskap og manglet folk til å organisere dette viktige arbeidet. Sier medlemmene ja til å gjenskape Østre, så velger vi et interimsstyre på torsdag 30. november, sier de to.

Otto sier han stiller seg til rådighet, mens Arnfinn skal utenlands i åtte uker, så han ber andre trø til.