Anne Britt Hansen er rimelig provosert etter at hun føler seg snytt for det som skulle blki en hyggelig handlehelg i Alta siste helg.

I helga kjørte nemdlig handelstanden i Alta sentrum "Langhelg" med nattåpent fredag og utvidet åpningstod i butikkene lørdag. Alle medlemmer av Amfi kundeklubb fikk torsdag en sms med en rekke rabattkuponger på utvalgte Amfi-butikker. På kupongene stod det 17.11-18.11. Og nettopp her ligger kimen til mange skuffelser.

– Jeg trodde at rabattkupongene gjaldt både 17. og 18., men så kommer jeg hit i dag og ser at ingen av kupongene gjelder lenger, sier den slukørede tobarnsmora Anne Britt Hansen som Altaposten treffer inne på lekebutikken lørdag.

Hun legger til:

– Vi kom i går kveld fra Lakselv og hit til Alta for å bo hos søsteren min. Og planen var å handle julegaver på de gode tilbudene som jeg hadde fått kuponger på. Siden det stod at det også gjaldt 18.11, fant vi ut at vi ikke orket å stresse ut fredag kveld, men heller skulle gå i dag lørdag. Men hadde vi visst at kupongene ikke gjaldt i dag, hadde vi selvsagt dratt ut i går kveld.

DYRERE ENN PLANLAGT: Stine Andersen og mamma Gunn Karin Thomassen trodde tilbudene gjaldt den 18.11 også. Foto: Hanne Larsen

Utenfor lekebutikken står Stine Andersen og moren Gunn Karin Thomassen. Også de temmelig slukørede.

– Vi trodde rabbattene gjaldt i dag også. Hva er ellers vitsen med å skrive 18.11, om det ikke gjelder i dag, spør mor og datter, mens sistnevnte pakker inn en julegave som ble mye dyrere enn hun hadde tenkt.

– Det var 30 prosent rabatt på en utvalgt vare her på Ringo, og på dyre gaver utgjør jo det mange hundre kroner, sier Stine.

For dårlig

Gunn Karin Thomassen forteller at hun fredag kveld begynte å stusse da hun så at kupongen talte ned timene mot midnatt.

– Jeg så at tilbudet snart gikk ut, men da tenkte jeg at kupongen trolig ville aktiveres på nytt lørdag morgen. Men det gjorde den jo ikke. Nei, dette var veldig misvisende. Det er for dårlig å lokke til seg kunder på denne måten, synes hun.

LURT AV DATOENE: Dette er en av rabattkupongene som flere kunder ble forvirret av. Nederst står det 17.11-18.11. Foto: Hanne Larsen

På sms-en som kundene fikk på sine mobiltelefoner står det rett nok at det er Nattåpenttilbud, men problemet er altså at det på selve kupongene står 17.11-18.11.

– Det er kupongene man ser på. Og ettersom det også reklameres med langhelg, så regner man jo med at det skal være noen tilbud også på lørdag, fastslår mor og datter.

Ikke med vilje

Markedssjef på Amfi, Vera Henriksen, er lei seg for at flere fikk handleopplevelsen ødelagt.

– Dette er bare å beklage, men det var virkelig ikke med vilje. Det er teknikken som gjør at når vi har et tilbud som gjelder helt frem til klokken 24 på kvelden, så kommer automatisk den påfølgende datoen opp. Hadde jeg skrevet at tilbudet hadde vært gjeldende til 23.59, ville det ikke skjedd. Men kanskje det faktisk er det vi må skrive neste gang, slik at ingen lar seg forlede, sier Vera Henriksen, som er markedssjef på Amfi.

Hun synes det er leit at folk har gått glipp av gode tilbud, men er likevel glad for tilbakemeldingene.

– Det er viktig for oss å vite, slik at vi kan forbedre oss, sier markedssjefen.

Ny sjanse

De som følte seg snytt sist helg, får nye muligheter til å gjøre kupp allerede førstkommende fredag.

– Da er det Black friday, med masse gode tilbud, uten at jeg kan røpe hva og hvor. Men hos oss er samtlige butikker med på Black friday. Fra 7-10 på morgenen kan man benytte seg av personlige rabattkuponger, som alle medlemmene får på sms dagen før, altså torsdag. Disse gjelder da kun mellom 7 og 9 på fredag morgen. Foruten blir det mange gode tilbud hele dagen, sier Vera, som forteller at Amfi holder åpent frem til 21.00 den kvelden. Parksenteret stenger en time tidligere, klokken 20.00.