Jakter Alta IF-talent

BUL er ute etter underskriften til Kirsten Helsvig Nilsen.

LOVENDE SPILLER: 15-åringen Kirsten Helsvig Nilsen, helt til venstre på bildet, er høyaktuell for en overgang til naboklubben BUL.Foto: Vidar Kristensen

pluss

Den unge Alta IF-spilleren, som også er en strålende skiløper, har vist svært gode takter de gangene BUL har hatt henne på trening. Nå ønsker 1.-divisjonsklubben å få på plass en permanent avtale.

– Kirsten har hospitert hos oss noen ganger. Hun er en kjempespennende spiller med god fysikk og fotballforståelse. Vi har sendt brev til Alta IF, og jeg har fått inntrykk av  at det er mulig å få til en avtale. Vi har også snakket en del med henne og foreldrene. Tilbudet er der, så får hun, foreldrene og Alta IF bestemme seg for hva de ønsker å gjøre, sier BUL-trener Odd Inge Johansen til A-sporten.

Kirsten Helsvig Nilsen er for øyeblikket på klassetur, og var ikke tilgjengelig for kommentar i formiddag.

Kan miste mange spillere

BUL-damene har akkurat rundet av en flott debutsesong i 1. divisjon. Nå bruker de en del tid på å kontakte nye spillere som kan være aktuelle for spill i den blå og hvite drakta, enten umiddelbart eller litt frem i tid.

– Vi har sendt ut en del brev til klubber som har gode fotballspillere i sine rekker. Kirsten er en av dem. Vår førsteprioritet er å snakke med de vi allerede har i stallen, og finne ut hvordan ståa er foran neste sesong. Det er de som har tatt oss dit vi er i dag. Samtidig er vi alltid på jakt etter nye, spennende talenter, forteller Johansen, som har flere sentrale spillere i troppen som er ferdige på videregående til våren. Therese Vollan Kristensen, Oda Lillegård og Amanda Sørensen er noen av de som kanskje forlater Nordlysbyen i løpet av sommeren eller høsten.

– Vi ønsker å finne ut hva de tenker om fremtiden. Kanskje er det noen som vil reise bort for å studere, jobbe eller vil inn i militæret, mens andre vurderer et friår. Vi er forberedt på at det kan forsvinne noen spillere i løpet av året. Da blir det enda viktigere at vi har noen i bakhånd som kan fylle tomrommet.

Therese Vollan Kristensen sier til A-sporten at hun ikke har bestemt seg for hva hun skal gjøre etter videregående.

– Jeg skal søke på skoler, så får vi se hva jeg kommer inn på. Vi får se hva som skjer. Jeg kommer i hvert fall til å gi alt for BUL så lenge jeg er her. Det er mitt fokus inntil videre, smiler hun.