Lørdag 7. april går Reistadløpet av stabelen samtidig som NM-femmila går i Alta. Dagen før står 10-kilometer klassisk på NM-programmet og det rennet vil Andreas Nygaard ha med seg til tross for at langløpscupen er satsingsområdet.

– Det er nok ikke den beste oppladningen til Reistadløpet, men når NM går nærmest på hjemmebane så har jeg lyst å være med på festen. Planen er å gå teamsprint torsdag, sammen med storebror Bjørn Thomas, og klassiskrennet fredag før jeg kjører til Setermoen for å gå Reistadløpet lørdag, sa talvikingen da A-sporten snakket med han i går.

I helga tok han fjerdeplassen på klassiskrennet i den finske sesongåpningen.

– Et FIS-renn i Mounio på denne tiden av året tenger ikke si så mye, men jeg gikk bedre enn jeg gjorde i fjor og da ble det en god sesong for min del. Så jeg håper det blir det i år også.

– Ikke viktig

I skrivende stund står 15-kilometer klassisk på programmet på Beitostølen og i morgen venter klassisk sprint. Nygaard stiller på begge disse.

– Det som er fint for oss som satser på langløpscupen er at Beitostølen ikke betyr noe som helst i forhold til framtidige uttak. Går det dårlig så gjør det ingenting, går det bra så tar jeg fornøyd med meg resultatene og ser framover mot viktigere oppgaver. Jeg har veldig varierende resultater fra Beitostølen hvor jeg har blitt nesten sist og vært blant de 20 beste, sa talvikingen i går.

For Nygaards del starter ikke alvoret før i Livigno 2. desember.

– Teamtempoen neste helg starter riktignok langløpsesongen, men det er i Livigno jeg skal være i form. Beitostølen ser jeg på som fine økter på det høyeste nivået man kan delta på.

Tenker pallplasser

– Hva er ditt sesongmål?

– Vasaloppet er det store målet, og flest mulig pallplasser.

– Hva med spurtpoeng?

– Spurtpoeng er ikke i planene, vi har andre på laget som skal jakte dem.

– Er du blant dem på laget som skal forsøke seg på sammenlagtseieren?

– Jeg har ikke det som et mål, men jeg ble nummer tre sammenlagt sist vinter (bak lagkamerat Tord Asle Gjerdalen og Petter Eliassen) og når toeren har lagt opp så er det naturlig å jobbe for en bedre plassering. Samtidig er jeg klar over at jeg hadde litt stang inn i fjor.

– Hva tenker du på når du sier du hadde stang inn?

– Jeg hadde bra dagsform løpsdagene, veldig gode ski og jeg holdt meg frisk. Så håpet er at jeg er like heldig i år. Er jeg det kan jeg kjempe om en plassering helt i toppen.

Nygaard fikk sitt internasjonale gjennombrudd da han tok en sterk sjuendeplass i Vasaloppet 2014 . Han  fikk kjapt tilbud fra Aukland-brødrenes Team Santander der han nå går inn i sin fjerde sesong. Resultatene har gått fra 17.plass i 2014/2015, via 12. plass året etter, til fjorårets tredjeplass sammenlagt. Første året ble han nummer to i sprintcupen som han har vunnet de to siste sesongene.