Etter en intens oppussings- og innflyttingsmåned kunne STIM med nød og neppe åpne dørene fredag kveld. For så sent som samme dag var styreleder Nicolai Lopez usikker på om tidsramma ville holde.

Frisket opp slitne lokaler

Co-working-selskapet (av mangel på et bedre norske ord; kreativt arbeidsfellesskap) har som mål å tilby gründere det de trenger av basisfasiliteter, samt kollegaer innenfor forskjellige bransjer.

– Gründere som vanligvis sitter alene, på kafeen eller hjemme, kan leie seg inn på STIM for en billig penge og få det de trenger – ikke minst også kollegaer. Med dette håper vi å kunne skape synergieffekter, at gründerne både genererer arbeid til hverandre, men også at de «pusher hverandre». Jobber du ved siden av en med ambisjoner tror vi det er lettere at du pusher deg selv, sier Lopez.

Luftig og lyst

Da Altaposten besøkte STIM for en måneds tid siden var det i et slitt, men ikke nedslitt lokale, der Ishavskraft tidligere hadde inngang, på bakkeplan i Gjensidigegården.

Etter oppussingen fremstår lokalet som nytt. Nye møbler fyller lokalet, rolige farger bidrar til den hjemmekoselige følelsen. Det er rom, luft og lys.

– Lokalet er i seg selv helt fantastisk, sett ut fra beliggenhet og utforming. Vi tilbyr tre lukkede kontorer og et felles kontor med plass til åtte stykker, vi har en lounge der vi tenker å jobbe for å få til kafé-følelsen og eget kjøkken – en gjør-det-selv-kantine. I tillegg kommer toaletter, lager og slikt. Det er vekstpotensiale både innover og nedover, per i dag har vi plass til 15 gründere. Fem plasser er tatt, men vi har flere ledige, så det er bare for gründerne å komme – kom til oss i STIM, lokker Lopez.

Medeier og styremedlem Tommy Sarilla tror mange gründere kan ha mye å tjene på å være del av et slikt fellesskap:

– Verdien av å samle gründerne til et slikt arbeidsfellesskap er blant annet at du ved å møte og jobbe med andre kan få hjelp til å løfte ideen din videre. Kanskje kan det bidra til å utvikle bedriften, og gjør deg i stand til å ta det neste steg, sier han.

KLART FOR GRÜNDERNE: Fotograf Marie Louise Somby (t.v) og designer Karine Kimo Pedersen skal begge inn som leietakere hos Tommy Sarilla og Nicolai Lopez i STIM. Foto: Tom Skoglund
BIDRO UNDER ÅPNINGA: Eiendomsutvikler Jonas Haugen var blant de som deltok med et kort foredrag under pecha kuchaen STIM arrangerte i anledning åpningen. Foto: Tom Skoglund