Jørstad sier han er rystet over det som kan bli resultatet av dommen mot Fylkeskommunen i lagmannsretten. Jørstad visert til at det i domspapirene er hevdet at sluttsummen kan ende i hundremillionersklassen.

– Selskapet får ingen gjenytelse for merkostnadene som pådras etter kontraktsperioden, og balanseforholdet i kontrakten forrykkes da totalt. Det er tale om et vesentlig fordyrende element, i hundremillioners-klassen, pålagt av Finnmark fylkeskommune uten godtgjørelse, heter det i dommen.

– Da pensjonsavtalen med de tidligere FFR-ansatte ble tegnet i 2006 anket vi dette inn for kontrollutvalget, vi mente konsekvensene av å inngå en slik avtale kunne bli katastrofale og vi mente avtalen ikke holdt vann. Det ble etter det vi mente sett bort fra lover og regler og det ble favorisert gamle ansatte gjennom egne klausuler som vi var mot. Når jeg ser hva lagmannsretten enstemmig har kommet til i dag, så er jeg glad for at vi i sin tid stemte mot og jeg mener den dommen som nå er avsagt som kommer til å bli svært dyr for Finnmark fylkeskommune, den viser hvor lite styringsdyktig Arbeiderpartiet var og er, for dett er dramatisk, sier Jørstad.

Han spør rett ut hvordan fylkesrådmannen og fylkesordføreren ser for seg at fylket skal klare denne kostnaden.

– Det er ikke sagt noe om hvor stor summen som må betales er, men hvis den eksempelvis skulle vise seg å bli 30 millioner kroner, så er det den samme summen som har vært drøftet at man skal ta fra samferdsel og flytte til undervisning for å dekke om manglende inndekning der. Nei, forut for disse rettssakene i Øst-Finnmark tingrett og nå i lagmannsretten er det gjort mange rare vedtak og etter min mening har flertallet valgt å gå inn for ting som ikke tåler dagens lys, tordner Frp-politikeren. Han mener de avtalene som nå er underkjent av retten betyr at man ønsket å favorisere gamle FFR-ansatte i stedet for å gjøre avtaler som skulle gjelde alle.

– Dette er horribelt, er de virkelig så komplett udugelige i administrasjonen. Nei, nå begynner det å bli veldig dyrt å ha en fylkeskommunal ledelse som tydeligvis ikke vet hva de holder på med, sier Claus Jørstad.

Han viser han til et avsnitt i dommen:

"NN, som hadde forfattet saksfremlegget, og fylkesrådmannen Øystein Ruud og samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi, som begge hadde signert fremlegget, forklarte for lagmannsretten at stort sett alle opplysningene i saksfremlegget er feil. Fremlegget ble likevel ikke korrigert, og det er heller ikke tatt opp med fylkestinget at deres vedtak skal ha blitt truffet på bakgrunn av saksfremstilling som inneholdt en rekke feil", heter det i dommen.

– Dette sier det meste, avslutter Claus Jørstad.