Stemmeprektige Solli Tangen har akkurat ristet av seg Stjernekamp der han endte på 2. plass.

–  I sekundet da Adam Douglas ble oppropt som vinner føltes det litt surt, men jeg unner han seieren, for han var mektig god. Etter to sekunder ble jeg glad på hans vegne, forteller Didrik til Altaposten.

For fjerde gang

Den helproffe artisten har ingen problemer med å omstille seg. Nå er det repertoaret til Nordlyskatedralen og de andre konsertstedene som skal øves inn. 21. november gjester han Alta sammen med Ole Edvard Antonsen og Stine Hole Ulla. De skal på nytt sørge for «Desemberstemninger».

– Dette er vel fjerde gang jeg skal synge i katedralen og det er noe jeg ser fram til, for det har alltid vært knakende god stemning, sier Solli Tangen, som ser fram til å dra på turnè med Ole Edvard og Stine, hvor de i hovedsak byr på musikk i julens fortegn.

– Hva skal altaværingene få høre i år?

– Det blir selvsagt mange julesanger som «O helga natt», men jeg skal også synge operanummeret «E lucevan le stelle» fra Tårnarien fra Tosca, som jeg sang i Stjernekamp. Det har vist seg at flere vil høre den live, så det blir spennende å høre hvordan den klinger i Nordlyskatedralen.

Ny erfaring

Didrik er utdannet klassisk sanger fra Barratt Due´s Musikkinstitutt med beste mulige karakter. Men, det hjelper lite når sønnen på åtte måneder ikke setter pris på toner fra operaens verden.

– Han er glad i musikk, men ikke i opera. Jeg har noen ganger forsøkt å synge opera for ham, men da tar han til tårene og blir veldig redd, så det har jeg sluttet med, ler den talentfulle sangeren, som håper altaværingene ikke blir like redd som sønnen når han skal trøkke til med tårnarien fra Tosca.

– Hvis noen tar til tårene i katedralen, håper jeg det er fordi det er vakkert og ikke skremmende, spøker Didrik, som påpeker at Ole Edvard Antonsen og Stine Hole Ulla også skal bidra med flere spennende låter.

Må stormøve

I disse dager er de tre samlet for å drille inn repertoaret.

– Vi har vært på turnè sammen i noen år nå, så vi er ganske samkjørte. Ole og Stine har allerede øvd mye sammen, for jeg har jo vært opptatt med Stjernekamp, så det er to intensive uker med øving hvor jeg å ta igjen det tapte. Men det skal gå bra, for Ole og Stine har full kontroll og de kommer til å lære meg repertoaret i en fei. Sammen med et veldig godt band starter bi turneèn i Lofoten og skal løpet av fem uker besøke kirker og kulturhus i hele Norge. Alta, som er lengst nord, er en av plassene jeg gleder meg aller mest til å synge, bedyrer han.