Med et solid tak om beviset på at hun ifølge Mediehuset Altaposten er «Årets BUL-spiller», sa Ida Grubben takk for seg etter lørdagens seriekamp mot Åsane.

– Nå har jeg bestemt meg for å legge opp, og denne gangen er det ingenting som kan få meg til å forandre mening. Jeg har hatt noen flotte år sammen med denne fantastiske gjengen, men nå er det slutt. Jeg har ikke motivasjon til å fortsette, forteller Ida Grubben.

Best med god margin

A-sporten og trenerteamet har delt ut stjerner i hver eneste 1.-divisjonskamp BUL har vært involvert i denne sesongen, og Grubben har vært lagets klart beste spiller. Hun fikk til sammen 22 stjerner. Målvakt Irene Pettersen og midtbanespiller Therese Vollan Kristensen var nærmest med 15 stjerner hver. Grubben satte stor pris på skiferklokka som hun fikk tildelt for innsatsen i årets sesong.

– Det var veldig trivelig. Jeg hadde ikke forventet det. Vi har gjennomført en bra sesong, og jeg synes mange spillere har stått fram. Det var moro å avslutte fotballkarrieren på denne måten, smiler 29-åringen, som har spilt like godt sammen med Ida Sønvisen Suhr som Benedicte Elise Dahl.

– Det har egentlig ikke vært så stor forskjell. Jeg og Ida kjenner hverandre litt bedre, så vi visste til enhver tid hvor vi hadde hverandre. Men Benedicte er en intelligent spiller som ikke har hatt noen problemer med å tilpasse seg sin nye posisjon på banen. Jeg har trivdes godt sammen med dem begge, ler Grubben.

Morsom sesong

Hun synes det har vært en morsom og innholdsrik debutsesong i landets nestøverste divisjon. Grubben har spilt i 1. divisjon med Fart tidligere, og fikk nå sjansen til å gjøre det igjen i BUL før hun la skoene på hylla. Egentlig skulle Grubben gitt seg i fjor, men trenerteamet fikk overtalt henne til å ta én sesong til før hun takket for seg.

– Det har vært veldig gøy. Vi har et ungt lag, og hadde vel ingen annen målsetting enn at vi skulle berge plassen. Så at vi klarer en femteplass er kjempesterkt. Det er en bra mentalitet i gruppa, og jentene står på til dommeren blåser i fløyta uansett. Det gjør meg trygg på at de kommer til å klare seg helt fint uten meg neste sesong, sier Grubben, som gleder seg til å gjøre litt andre ting enn å kun spille fotball.

– Jeg kommer helt sikkert til å trene litt med jentene en gang i blant. Men nå kan jeg endelig fokusere mer på andre ting, som å gå på turer i skog og mark når jeg føler for det. Å spille fotball på dette nivået tar mye tid. Jeg gleder meg til ha frihet til å gjøre andre ting, fastslår hun.

Tre til Vollan Kristensen

I sesongens siste kamp var det Therese Vollan Kristensen som ble premiert med tre stjerner. To stjerner gikk til Eline Hegg, mens venstreback Oda Lillegård ble premiert med en stjerne på A-børsen.

(Se hele lista nedenfor)

3-2-1-børsen 2017:

Ida Grubben 22

Therese Vollan Kristensen 15

Irene Pettersen 15

Guro Bell Pedersen 14

Ida Sønvisen Suhr 13

Runa Lillegård 11

Oda Lillegård 9

Amanda Sørensen 7

Johanne Bjørnå 7

Benedicte Elise Dahl 9

Eline Hegg 7

Ann Solbritt Logje 2

Martine Romsdal 2

Emilie Kjeldsberg Sivertsen 1

Målscorere 2017:

Runa Lillegård 10

Guro Bell Pedersen 8

Therese Vollan Kristensen 5

Johanne Bjørnå 3

Ida Sønvisen Suhr 3

Ann Solbritt Logje 2

Eline Hegg 1

Ida Grubben 1

Marie Nygård Kjellmann 1