Andersen er leder for Kommunal-og forvaltningskomiteen på Stortinget og er kjent for sitt engasjement for de svake i samfunnet. Etter å ha hørt om Erle Jørgensen fra Alta og hvordan foreldrene til den multihandikappede treåringen har slitt for å få den hjelpa de mener å ha krav på, sier Andersen følgende til Altaposten:

– Jeg har dessverre hørt alt for mange slike historier. Og det har blitt flere de siste åra. På tross av alle fine ord, strammes regelverket inn på område etter område som rammer familier og enkeltmennesker som har store utfordringer. Saken om kuttet i pleiepenger til familier med barn som er alvorlig syke lenge viser det samme. Ingen velger å bli syk og foreldre til syke og funksjonshemmede barn ber jo ikke om hjelpemidler eller pleiepenger for moro skyld.

Spør ministeren

Andersen vil stille følgende spørsmål med skriftlig besvarelse til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie:

«En familie i Alta med et multifunksjonshemmet barn uten utsikt til å kunne gå, søkte om spesialtilpasset bil slik at familien kunne ta barnet og rullestolen med ut. Det er ikke plass til rullestolen i en personbil. Barnet vokser og blir alt for tungt å bære og kan ikke selv hjelpe til med forflytning. Familier i en slik situasjon må få de hjelpemidlene de trenger før de blir utslitte og isolerte. Hva vil statsråden gjøre for å sikre at regelverket sikrer slike familier rett til tilpasset bil?»

Belaster trygderetten

Til Altaposten sier Andersen at «det sier sitt når regjeringen mener at det viktigste NAV skal gjøre er å snu folk i døra».

– I stedet for å forsikre seg om at de får den hjelpen de trenger for å klare et krevende liv og bistå, slik at eksempelvis foreldre ikke selv blir fullstendig nedkjørt og bryter sammen. Det er på tide at regjeringen får øynene opp og slutter å stramme inn på slike ordninger og det er på tide å gi NAV mulighet til å hjelpe folk raskt og effektivt. Medfødt alvorlig funksjonshemming går ikke over.  Til og med det å belaste Trygderetten med slike saker burde være fullstendig unødvendig og det er myndighetenes ansvar å sikre det, sier stortingspolitikeren fra Hedmark.