BUL-gutten Jakob Bjerrang Pedersen har bestemt seg for å spille for 2.-divisjonsklubben Alta IF når han 15. desember vender hjem etter et knapt år i Kongens grønne klær.

A-sporten har ikke lyktes i å få kontakt med 20-åringen som utfører sin verneplikt i garden, men Alta-trener Erlend Vikdal kan fortelle at planen i første rekke er at Bjerrang Pedersen skal bidra for fullt etter nyttår.

– Det er utgangspunktet, men han har trent sammen med oss når han har vært hjemme og det er ikke umulig at han kan være aktuell når vi har fire kamper sørpå senere i november, sier Vikdal.

Bjerrang Pedersen var to år i Falk Horten før han returnerte til moderklubben i fjor. Der fikk han kun med seg høstsesongen før han i januar startet verneplikten.

«Hjemmesittende» reserve

I går signerte også Ole Henrik Kristiansen på overgangspapirene, men 23-åringen er derimot klar på at han ikke blir en reddende engel i kampen om å berge plassen.

BLIR ALTA-SPILLER Ole Henrik Kristiansen herjet i BUL-trøya, men ga seg med håndball i vinter. Nå har han signert for Alta. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg har vært på én trening, men signerte overgangspapirene så ting skal være i orden dersom de får akutt behov for en spiller. Så dette er ikke en ny satsing fra min side, men jeg skal stikke innom noen treninger og spesielt når de planlegger internkamper, sier Kristiansen som etter at han gikk tilbake til BUL var spillende trener der fram til han ga seg sist sesong.

Bruer og Slettli tilbake

Altas håndballherrer møter i morgen Bodø 2 i sesongens sjette seriekamp. Hovedtrener Ottar Pettersen som selv har bidratt ute på banen ble denne uka operert i albuen og er derfor uaktuell ute på banen. Sammen med Vikdal kan Pettersen glede seg over at både Vebjørn Slettli og Fredrik Bruer kler på seg A-lagsdrakten igjen.

Saken fortsetter under bildet.

VIL BIDRA Vebjørn Slettli og Fredrik Bruer (bak) spiller mot Bodø 2. Foto: Karl Eirik Steffensen (arkiv

– Vi har en forholdsvis stor tropp, men er sårbar i enkelte posisjoner. Bruer og Slettli hjelper derfor godt på i forhold til bredden på backrekka. Vi går inn mot helga med stor tro på poeng, men er klar over at vi møter et meget godt Bodø-lag, sier Vikdal.