En serierunde gjenstår og Kolbotn møter til helga Grand Bodø som ligger nestsist og på kvalifiseringsplass i Toppserien. Kolbotn-seier over Medkila sist helg gjør at ingen av de to nederste lagene kan ta igjen Oslo-klubben der Tonje Pedersen er en viktig brikke. Det betyr at Kolbotn spiller Toppserien også neste sesong.

– De var ikke ekstremt farlige, men 2-1 er likevel litt stressende så det var digg å punktere kampen med årets første scoring og samtidig sikre toppserieplass også neste år, sier Pedersen

Medkila tok tidlig ledelsen, men Kolbotn scoret to ganger i løpet av fire-fem minutter og ledet 2-1 til pause. I det 87. spilleminutt var Pedersen frampå og scoret 3-1-målet som la all tvil til side.

– 2-1 kan virke som at kampen har vært jevn, mens 3-1 er et klarere bevis på at vi var bedre enn dem, noe vi også var. Vi kunne scoret fem-seks og jeg hadde selv en mulighet tidligere i kampen som jeg burde fått mer ut av.

Ny kontrakt?

Klubbens kontrakt på øverste nivå er sikret, men om Pedersen spiller i klubben også neste år er ikke avklart.

– Jeg har fått et kontraktstilbud fra Kolbotn, men det er interesse også fra et par andre klubber. Jeg har derimot fokusert på at vi skal berge plassen og derfor ikke gjort opp noen mening om neste år, men jeg er veldig glad i Kolbotn etter tre år i klubben og jeg har veldig lyst å bli her.

Hvilke spillere klubben får i stallen neste sesong er viktigere for Pedersen enn hvem som blir trener.

– Selvfølgelig håper jeg en trener er på plass så snart som mulig, men jeg kan gjerne signere en ny kontrakt uten å vite hvem treneren blir dersom jeg ser at vi får et godt lag. Vi er flere spillere på utgående kontrakt og det viktigste for meg er at vi får stablet et godt lag på beina også neste år, sier Pedersen som er inne i sitt siste år av bachelorstudiet i idrett hvor målet er å bli faglærer i kroppsøving.

Nordnorsk nedrykk

Medkila ligger sist med beskjedne fem poeng, men teoretisk sett kan de ta igjen Grand Bodø og få mulighet til å berge plassen gjennom kvalifisering mot andrelaget i 1. divisjon. Men da må andreplasserte Avaldsnes slås samtidig som Kolbotn slår Grand. På toppen av det må disse kampene påvirke målforskjellen med åtte mål i fordel Medkila for at Harstad-klubben skal sende bodøværingene ned en divisjon. Medkila har scoret ni mål på 21 kamper så langt i sesongen og det gjør neppe optimismen stor i Harstad før siste serierunde.

Det som er helt sikkert er at minst en av de to nordnorske klubbene i Toppserien må ta veien ned i 1. divisjon og blir BULs motstander neste år. Laget som ender nestsist må ut i kvalifisering mot laget som blir nummer to i 1. divisjon. Urædd har der ett poengs forsprang til Øvrevoll/Hosle når en serierunde gjenstår.

– Det er trasig at begge de nordnorske toppserieklubbene kan rykke ned, men etter mitt syn bør Grand og Medkila samarbeide om å ha ett lag i Toppserien. Det er mye bedre det enn at begge klubbene skal slite i bunnen, sier Tonje Pedersen som gikk fra Alta IF til nettopp Grand foran 2013-sesongen. Der var hun to sesonger før turen gikk til Oslo og Kolbotn.

LSK kvinner er allerede seriemestre og Avaldsnes sikret i helga andreplassen. Stabæk har ett poengs forsprang til Klepp i bronsekampen. Stabæk møter åttendeplasserte Trondheims Ørn hjemme i siste serierunde. Klepp får besøk av sjetteplasserte Arna Bjørnar som er a poeng med Røa på plassen over og Vålerenga på plassen under på tabellen.