En 17 år gammel lettsykkelfører står i fare for å miste førerretten for tre år og blir presentert en bot på 8.400 kroner for flere forhold knyttet til et trafikkuhell, ettersom vedkommende ikke har vedtatt et forelegg.

Av forelegget heter at ungdommen som fører av en uregistrert lettsykkel i august 2016 unnlot å stanse for å hjelpe en person som ble skadet, men i stedet forlot plassen der ulykken hadde skjedd. Sykkelen som tiltalte benyttet var ikke registrert, hadde et kjennemerke brettet dobbelt og i tilnærmet horisontal stilling slik at det ikke var lesbart, fremgår det av forelegget.

I utgangspunktet ble tiltalte presentert en bot på 7000 kroner, som politiet beskriver som en strafferabatt dersom boten blir vedtatt. I retten, vil aktor legge ned påstand om en bot på 8400 kroner og tre år tap av førerrett - og det blir heller ikke tillatt å øvelseskjøre i den perioden førerretten er suspendert.

«Øvingskjøring er ikke tillatt i tiden hvor førerretten er tapt. Dette gjelder også ved ilagt sperrefrist for førerkort, eller for den som er ilagt forbud mot å kjøre førerkortfri motorvogn.», heter det i teksten i forelegget.