Altaværingen har ledet Lyn Toppfotballs herrelag sammen med hovedtrener Thomas André Ødegård denne sesongen. Klaus Pettersen & co kjempet en tøff kamp om opprykk til 2. divisjon, men ødela for seg selv da de kun klarte uavgjort 2-2 hjemme mot Korsvoll i siste serierunde. Med seier ville Lyn sikret seriegull og opprykk fra Norsk Tipping-ligaen avdeling 2. I stedet var det Stabæk 2 som stakk av med seriemesterskapet.

– Et slag i trynet

Ett poeng skilte til slutt Stabæk 2 og Lyn. Sistnevnte klubb ble for en tid tilbake trukket ett poeng for å ha brukt en ikkeberettiget spiller i en seriekamp. Stabæk 2 hadde uansett mye bedre målforskjell enn Lyn, så det ene poenget ble ikke utslagsgivende.

– Det var veldig skuffende at vi rotet det til i den siste kampen. Vi har ledet serien store deler av sesongen, og var en stund laget med høyest poengsnitt i landet. Mange av kampene har blitt avgjort i sluttminuttene. Vi har hatt god flyt og marginene på vår side i lang tid, så det var tungt å se at alt gikk imot oss mot Korsvoll. Vi hadde noen eventyrlige sjanser, men det ville seg ikke. Der og da føltes det som at det ikke var meningen at vi skulle rykke opp, kommenterer Klaus Pettersen.

– Andreplassen var definitivt et slag i trynet. Vi vant ligaen med 15 poengs margin i fjor, men da kunne vi ikke rykke opp på grunn av endringene i seriesystemet. Da føles det ekstra tungt å rippe helt på oppløpssida i år. Jeg synes klubben fortjener å spille på et høyere nivå.

Reiser til Belgia?

Alle som er opptatt av idrett vet at treneryrket kan være svært stressende. Ofte er det hjertet som må ta støyten. I Klaus Pettersens tilfelle er det imidlertid ikke presset fra omgivelsene, men en klaffefeil i hjertet som gjør at den tidligere Tufte IL-profilen må opereres. Etter planen skal han under kniven allerede tirsdag 31. oktober. Men nå vurderer han andre alternativer.

– Det må gjøres en operasjon, og den opprinnelige planen var å reise til Alta i går for å tilbringe noen dager der sammen med familie og venner før jeg dro tilbake til Oslo. Jeg har imidlertid fått et tips om en meget dyktig kirurg i Belgia som kan gjøre inngrepet uten å sette inn en mekanisk hjerteklaff. Med en mekanisk klaff må jeg bruke blodfortynnende medisiner resten av livet. Så nå vil jeg bruke noen dager på å innhente mer informasjon før jeg bestemmer meg for hva jeg vil gjøre, sier Pettersen.

Han understreker at han har full tillit til det norske helsevesenet.

– Det har jeg så absolutt. Jeg ønsker bare å finne ut litt mer om hvilke muligheter jeg har. Det er et viktig valg som skal gjøres, understreker han.

I samtaler om ny kontrakt

Etter operasjonen venter noen uker med rekonvalesens på sykehuset, og så en rolig periode hjemme før han er tilbake i full vigør. Om det blir en ny sesong som medtrener i Lyn Fotball vet han ikke akkurat nå.

– Kontrakten min med klubben går ut etter denne sesongen. Vi er i samtaler om en forlengelse, så får vi se hva som skjer. Jeg trives veldig godt, og har lært mye av å jobbe sammen med Thomas André Ødegård, som har en lederstil som har imponert meg veldig. Han har suksess og erfaring fra Strømsgodset, og er uten tvil en kommende stortrener, mener Pettersen.

Han skal også skrive ferdig en masteroppgave om idrettspsykologi. Men først venter altså et etterlengtet Alta-besøk og hjerteoperasjon i Oslo eller Belgia.

– Det er sjelden man får muligheten til å treffe venner og familie, så jeg kommer ganske sikkert nordover før det blir operasjon. Returbilletten neste mandag har jeg beholdt. Det blir godt å tilbringe litt tid «hjemme» før jeg legges i narkose.