Det er ikke en krokete utgave av det australske blåseinstrumentet som er hentet fram i anledning Sisa-kurset til helga, men snarere en lokal, orange utgave fra plastprodusenten Arges på Aronnes.

– Den fungerer helt utmerket, forsikrer Vannebo med overbevisning. Han har tidligere introdusert instrumentet under Gula-festivalen på Eiby og ved Campus Alta for en del år tilbake. Den moderne utgaven blir introdusert i helga.

Nå inviterer han åtte til å være med på kurset som starter opp fredag. Da er det først til mølla, eller plastrøret.

– Man behøver ikke være musikalsk eller kunne noter. Det er lett å lære, men det handler om vibrasjoner, sirkulasjonspust og en helt spesiell teknikk, påpeker Karl Helge, som mener at basslyden er for rene medisinen å regne.

– Det viser seg at denne basslyden fungerer best til å stresse ned. Man blir rolig av den, rene terapien, sier Karl Helge, som mener det kan være en motsats til alle som jager rundt om kapp.

– Vi skal først og fremst ha det artig, hyggelig og sosialt, så er det bonus at man har fått et grunnkurs i et instrument med flere tusen år gammel historie. Aboriginerne i Australia tok i bruk treinstrumentet, uthulete grener som gjerne var beinet ut av termitter.

– Bare det å lære seg å puste inn og ut samtidig er ganske morsomt. Det er ikke tungt når man først er lært teknikken. Med sekkepipe er man nødt til å presse posen for å få denne effekten, sier Vannebo, som håper interesserte tar kontakt.