Det er entreprenør og eiendomsutvikler Roald Johansen AS som gjennom eiendomsselskapet Bjøro Utvikling AS skal utvikle nedere deler av Alta sentrum med et leilghetsbygg med 33 leiligheter og rundt 1000 m2 næringsareal.

– Endelig er alle formalia på plass. Vi har vært utålmodig med å komme i gang, men er veldig glad for at vi nå har fått en start, sier daglig leder hos Roald Johansen AS, Bjørn Johansen.

Enstemmig vedtak

Sist uke behandlet kommunestyret avtalen som skal sikre denne delen av sentrum. Et enstemmig kommunestyre godkjente fordeling av infrastukturkostnadene mellom Markveien terrasse og eier av nabotomta, Boreal Sjø AS. Boreal og Bjøro utvikling betaler 50 prosent hver av infrastukturkostnadene, i all hovedsak vei. De deler også andre felleskostnader 50/50.

Dette er ikke eneste utfordring med tanke på infrastrukturen. Etter planen skal det også bygges gang og sykkelvei til leilighetene. I planen var gangveien tegnet inn på tomta til Stål og Gummi Eiendom AS, og ville legge beslag på store deler av utearealet til dekkbedriften. En av eierne i Stål og Gummi Eiendom AS, Øystein Ernstsen, bekreftet sist uke at planen berører næringseiendommen han eier, men ville ikke overfor Altaposten utdype forhandlingene som pågikk mellom han og Alta kommune.

I GANG: Bjørn Johansen, daglig leder hos Roald Johansen AS, er glad for at alle formalia nå er på plass og at han kan sette full drift i få oppført Markveien terrasse. Foto: Jarle Mjøen

Bjørn Johansen bekreftet før helgen at partene har kommet til enighet, og at Roald Johansen AS nå hadde igangsettingstillatelse. Kommunalleder for kommunens avdeling for samfunnsvikling, Oddvar Konst, har overfor Altaposten vært klar på at vei og infrastuktur inn i området er mer enn en utfordring for leilighetskomplekset.

– Vi snakker egentlig ikke om Markveien Terrasse, men om gjennomføringen av «Sentrumsplanen», sier Konst.

Stort prosjekt