Lyktestolper ble stående uten lokk og med kabler hengende ut hele helga.

Da Kim Einar Alsén oppdaget at lyktestolpene han oppdaget fredag fortsatt sto likedan på søndag, tok han bilde av dem.

– To lyktestolper står med åpne lokk og kabler som henger ut. Jeg så det først fredag. Og da jeg så at de fortsatt sto sånn søndag morgen, stoppet jeg og tok bilder, forteller Kim Einar Alsén.

Det er i gamle Gakori, i krysset ved Trosteveien og Gakoriveien at stolpene står usikret. Det pågår gravearbeider i området.

– Jeg synes det ser farlig ut med tanke på at det er mye unger som ferdes her. Om det ikke er strøm i stolpene, så burde det uansett ikke se sånn ut. Tenk om det er noen unger som synes det ser interessant ut og stikker fingrene inn her, sier Alsén, som selv har barn som ferdes i området.

Han reagerte kraftig da han så at det fortsatt sto slik søndag. Han har aldri sett at det står sånn tidligere når arbeidere har tatt helgefri.

– Hele Gakori var mørklagt så jeg tror ikke det er strøm i dem, men jeg synes uansett de burde ha dekket det til, sier han.

SIKRING: Hele helga sto lyktestolpene uten deksel. Foto: Kim Einar Alsén

Får nye stolper

En rask henvendelse til Alta kommune og kommunalteknisk avdeling gir oss svaret.

– Vi holder på å sette opp to nye stolper i dette området. At stolpene har stått slik i helga må ha vært en forglemmelse, sier avdelingsingeniør May Qvive.

– Det er ikke strøm i stolpene, men uansett er det ikke bra at det står åpent. Lokkene skulle ikke vært av i helga, sier hun.

Qvive vil ta kontakt med Elektrnor som har veilysvedlikehold i området.

GIR LYS: Avdelingsingeniør May Qvive sier det må ha skjedd en glipp når to lyktestolper sto uten deksel hele helga. Foto: Arkiv Arne Reginiussen

To nye lys

Det skal settes opp to nye lyktestolper med ledlys i nettopp dette området av Gakori. Mens de holder på, er området mørklagt.

– Det kommer en stolpe i krysset og en lenger mot E6. Da skal det bli godt belyst her, sier hun.

Dette er et område som er nokså tett befolket og med mange barn og mye trafikk.

– Vi byttet ut mye lys i 2015/16. Da vi oppdaget at vi manglet lys her, ville vi sette opp to nye lys, forteller May Qvive.