– Det er en stor ære og noe jeg har tenkt på mange ganger, at det måtte ha vært utrolig artig å få. Men det er jo ikke noe jeg har ansett som realistisk og heller ikke noe man kan bestille, sier han om joiken, som han fikk i gave på jubileumsfesten fra en gjeng med gjester og som ble fremført av Marit Hætta Øverli og Klemet Anders Buljo.

Han føyer til:

– Det var veldig rørende og ikke bare joiken, men også de vanvittig mange fine talene. Familie, de ansatte, politikerkolleger og også rådmannen holdt en flott tale. Nei, så mange gode ord er det vanskelig å fordøye med folk tilstede. Man skulle nesten sittet alene hjemme og hørt på alt. Det er faktisk lettere å få kjeft enn skryt. Nei, jeg var rett og slett helt satt ut hele første halvdel av festen.

– Hvordan var joiken? Rask eller langsom?

– Ha-ha hva tror du? Det var fart over den, ler Ole Steinar.

TOASTMASTER: Jim Gaute Olsen fra Øksfjord holdt tråden som toastmaster. Her på rød løper sammen med jubilanten Ole Steinar Østlyngen. Foto: Claus Jørstad

Gave til Romania

I går kveld hadde han det enkelte karakteriserer som "tidenes fest" på Alta motorsenter. Anledningen var bedriftens 30-årsjubileum og daglig leder og eiers egen 50-årsfeiring litt på forskudd. Og med en salig blanding av venner, familie, kolleger og bedriftens mest trofaste kunder ble det en heiedundrende suksess, med Øksfjords store sønn Jim Gaute Olsen som toastmaster og med Kjetil Linnes som ansvarlig for musikken.

– De hadde skrevet et fint kort, hvor det også stod at de hadde gitt 1000 kroner til Romania-prosjektet. Det synes jeg var veldig fint, sier gründeren og politikeren, som ikke har rukket å pakke opp så mange av de andre gavene ennå.

STILFULLT: Detaljene var på plass under jubileumsfesten. Her skimter vi Ole Steinars kamerat, Ronny Hansen, i finstasen. Foto: Claus Jørstad

– Jeg ville at folk skulle sitte igjen med en god følelse etter festen. Når man blir sittende å drikke sprit til langt på morran blir det fort alt annet enn trivelig, og det var faktisk mange som kom bort og sa at de var veldig fornøyde med at det kun var vin og øl, sier Østlyngen, som er litt glad for at festivitasen er overstått.

– Nå skal jeg bare være gjest fremover. Når vennene mine fyller 50. Det skal bli godt, humrer kronstingen.