Etter at ifinnmark i går kunne melde at en mann i 50-årene i Alta i går ringte poltiiet om meldte sin 10 centimeter store edderkopp savnet har det oppstått til dels hysteriske tilstander både i media og på Facebook. En kilde Altaposten snakket med tidligere i dag kunne fortelle at folk var redde for å sende ungene ut.

Nå kan imidlertid politiet i Finnmark på twitter melde at edderkoppen er funnet i god behold hjemme hos sin eier. Den har altså aldri forlatt huset.

– Jeg synes det er ekkelt og rart at det skal være lov å eie slike dyr, sier en kvinne Altaposten snakket med på Amtmannsnes i dag.

Ulike medier har rapport alt fra at edderkoppen er ufarlig til at den kan bli særdeles giftig dersom den blir tirret og skremt. Til i finnmark sier edderkoppekspert ved akvariet i Bergen Petter Jordan følgende:

– Opplysningene sier ikke noe om hvilken edderkopp dette dreier seg om. Men av størrelsen og bedømme regner jeg med at det kan være en tarantella. I så fall er det overhodet ingen grunn til bekymring. Det er riktig at du kan bli bitt, tennene kan faktisk bli 2,5 centimeter lange, men giften er ikke sterkere enn et vepsestikk. Som et vepsestikk kan edderkoppbittet gi litt lokal smerte, men ikke mer enn det.

En tarantella skal heller ikke klare å overleve i temperaturer under 15 grader særlig lenge.