Det har vært en lang og spennende sesong for Rune Repviks mannskap. I første del av sesongen kjempet Alta IF om seriegull. Etter hvert rykket imidlertid HamKam ifra, og Repvik & co måtte konsentrere seg om å holde fast på andreplassen som gir opprykkskvalifisering.

To poengs forsprang

Foran siste serierunde i PostNord-ligaen er Alta IF fortsatt nummer to i avdelinga. De har to poengs forsprang på Raufoss og Asker, som møter henholdsvis Nybergsund borte og Kjelsås hjemme. Alta IF bør helst vinne lørdagens oppgjør mot Tom Nordlies Skeid, som ikke lenger har noen mulighet til å ta igjen laget fra Nordlysbyen.

GOD STEMNING: Makhtar Thioune, Håvard Mannsverk og de andre Alta-spillerne var i godt humør på torsdagens trening. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi har planen klar. Skeid har kanskje ikke like mye å spille for, men er garantert ute etter å ta tre poeng. Det er vi forberedt på. Vi har nemlig veldig mye å spille for, smiler Rune Repvik, som ikke har pushet spillerne spesielt hardt på treningsfeltet denne uka.

– Vi har fokusert mest på å skaffe overskudd og holde guttene friske og raske. Det handler om å ha mest mulig energi når det virkelig gjelder, og det er i morgen. Vi er nødt til å være på stasjon når dommeren blåser i gang oppgjøret mot Skeid.

Raufoss har scoret mest

Alta IF har åtte plussmål mer enn Asker, men kan likevel ikke matche Raufoss - som har best målforskjell av disse tre lagene. Skulle det bli uavgjort i Finnmarkshallen, kan altså Håvard Nome & co stikke av med andreplassen dersom de slår Nybergsund. Det er med andre ord helt åpent foran den siste serierunden, men Alta IF er fremdeles i førersetet.

I TRENING: Håvard Mannsverk er friskmeldt og melder seg til tjeneste på lørdag. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi må være forberedt på alt, men så lenge det er mulig fokuserer vi på plan A, som er å vinne mot Skeid. Skulle ting endre seg, må vi ta det derfra. Vi har prøvd ulike ting på trening for å være best mulig forberedt hvis vi må gjøre grep fra sidelinja, forteller Alta IF-bossen, som understreker at dette ikke er unikt for lørdagens skjebnekamp.

– Vi har dette i bakhodet hele tiden. Å være godt forberedt på flere ulike scenarier skaper trygghet i spillergruppa. Men ja, vi har trent litt ekstra på dette de siste par ukene, sier han.

Lund Holm er tilbake

Repvik har manglet noen spillere den siste tiden. Eirik Lund Holm ble pappa for første gang sist helg, og spilte ikke toppkampen borte mot Raufoss for en knapp uke siden. Det gjorde heller ikke Håvard Mannsverk. Han ble skadet mot HamKam og var ikke med i troppen forrige helg. Mannsverk har trent forsiktig denne uka, og er trolig med mot Skeid i morgen.

NYBAKT FAR: Eirik Lund Holm kom rett fra Hammerfest sykehus og fikk med seg litt av torsdagens trening i Finnmarkshallen. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Eirik kom rett fra Hammerfest sykehus og fikk med seg siste del av gårsdagens trening. Han er klar på lørdag. Håvard trente onsdag og torsdag, og vi tok han av mot slutten av økta i går for å være sikker på at han er fit for fight i morgen.

Alta IF-treneren synes det er moro at klubben er i posisjon til å klare opprykkskvalik, og gleder seg til oppgjøret mot Skeid.

– Vi vet at vi møter et godt lag og må spille opp mot vårt aller beste for å ta tre poeng. Gruppa er veldig klar for morgendagen. Dette er en tøff mental test for guttene. Laget som håndterer presset best vil ta andreplassen i avdelingen, avslutter han.

SISTE FINPUSS: Alta IF har trent rolig denne uka for å sikre overskudd og spilleglede. Foto: Karl Eirik Steffensen