I dag markerte en rekke barnehager i Alta refleksdagen.

Det gjorde de sammen i et stort tog som gikk fra Alta sentrum til BUL-hallen i Bossekop, hvor politiet, Alta kommune og Trygg Trafikk i Finnmark delte ut reflekser.

Roser barnehagene

Knut Larsen, som er distriktsleder i Trygg Trafikk Finnmark, håper foreldre følger opp ungene, som i dag fikk hver sin refleks.

– Jeg vil rose barnehagene i Alta som er med på denne markeringen som er viktig før mørketiden er over oss og det å være synlig i trafikkbildet er derfor livsviktig. Det holder dog ikke bare at barna lærer at det er viktig å bruke refleks, for foreldrene må se til at sine håpefulle har disse på seg, så jeg håper at de følger dette opp i hjemmet, oppfordrer han.

Best i landet

Han er glad for at Finnmark fylke er best i landet på refleksbruk.

– Statistikken viser at finnmarkingene er flinkest i klassen, så det er bra. Landsoversikten viser dog at 70 prosent sier de bruker refleks, men våre målinger viser at kun 30 prosent har disse på seg. Målet vårt er 60 prosent, så vi har et stykke igjen, sier Larsen som opplyser at det heldigvis er få barn som blir skadet i trafikken i mørketiden.

– Det er heldigvis få barn som blir påkjørt. Det håper jeg fortsetter, så bruk refleks, både unge og gamle, oppfordrer distriktslederen.