Med en omsetning på 200 millioner og med nye lokaler som nå spenner over 4500 kvadratmeter er det naturlig for en enkel sjel fra Tverrelvdalen å spørre innehaver av Alta motorsenter om han ikke synes det er skummelt å ha blitt så stor.

– Skummelt? Nei, det er lenge siden det er sluttet å være skummelt, ler Ole Steinar Østlyngen og legger forklarende til:

– Om man taper hundre millioner eller eller hundre tusen spiller ikke så stor rolle. Før, da vi var små og ikke hadde eget aksjeselskap, når man kunne tape hus og hjem, da var det skummelt.

– Så nå er det mest skummelt for banken?

– Ja, ha-ha, du kan si det sånn. Men samtidig, de stoler jo på oss når de låner oss penger, medgir gründeren fra Kronstad overfor lokalavisa.

GOD STEMNING: Det var godt humør på både kunder og ansatte da Alta motorsenter hadde Åpen dag på tirsdag. Foto: Hanne Larsen

Historien er velkjent. Det startet hjemme på Kronstad hvor Ole Steinar også kalt bare Steinar eller Pekka blant venner, malte og snekret om den gamle fjøsen på gårdsplassen, til det som ble bedriften Alta scooter og MC. Omsetningen det første året var på 2,5 millioner. Ikke mer enn Alta motorsenter i dag omsetter for på en vanlig fredag, forteller Østlyngen i annonsebilaget bedriften sendte ut sist fredag.

Allerede i 1991, etter fire år med "fjøsdrift" flyttet Østlyngen bedriften til Aronneskjosen. Et lån på 1,7 millioner, med en rente på ti prosent bidro til at Pekka måtte telle sauer mer enn èn natt.

– Det var et gigantsteg for oss å ta. Vi var seks ansatte og det var aldri noen garanti for at det skulle gå slik det gjorde, uttaler Østlyngen i annonsebilaget.

I 1987 var konseptet scootere og mopeder, mens det i dag omsettes biler av merkene Kia, Peugeot og Merchedes i tillegg. Pilene har pekt lukt i været de siste årene, noe som har gitt mersmak for den uredde karen fra østkanten.

PLANLEGGER: Stig Anton Eliassen i Alta event skal hjelpe til med å få plassert 300 gjester til jubileumsfesten på lørdag. Foto: Hanne Larsen

Etter at de siste 400 kvadratmeterne nylig ble ferdigstilt og klasket til mastodonten på kjosen, er det blitt ny utstillingshall, nytt scooterverksted, ny vaskehall og større bilverksted.

Lørdag skal 30 årsjubileet feires i nybygget med 300 spesielt utvalgte gjester. I tillegg til venner og familie, blir også bedriftens største bedriftskunder ønsket velkommen. Pluss de 30 ansatte naturligvis.

Les et større intervju med Ole Steinar i fredagens papirutgave.