Det har vært et tungt år for Mate Dujilo og Alta 2. De rykket i fjor opp i den nye landsomfattende 3.-divisjonen som fikk navnet Norsk Tipping-ligaen. Alta IFs rekruttspillere har imidlertid slitt med å ta nivået i avdeling 6, og må innse at det blir nedrykk og 4.-divisjonsspill neste år. Divisjonsstatusen er klubbledelsen mindre opptatt av.

– Vi visste at det kom til å bli tøft, men de unge spillerne har fått kjenne på nivået og skaffet seg referanser på hva som kreves. Spillerutvikling og læring er rekruttlagets viktigste oppgave. Vi har langsiktige mål vi jobber mot, og nedrykket endrer ikke på det. Så vi vil gjerne ha Mate Dujilo med videre. Han har hatt en vanskelig jobb, men håndtert den på en utmerket måte. Vi håper å komme til enighet med han om en kontraktsforlengelse, sier kontorleder og sportslig koordinator Rune Berger.

Stortrives i Nordlysbyen

Sannsynligheten for at klubben får det som de vil er stor.

– Kontrakten min går ut i desember, så det er naturlig at jeg er i dialog med klubben om hva som skal skje videre. Det har vært en krevende sesong, men jeg trives veldig godt i jobben og har lyst til å fortsette, sier Mate Dujilo til A-sporten.

Det er ikke bare trenerstillingen som gjør at Dujilo vil forlenge med klubben.

– Jeg liker meg kjempegodt i Alta. Det er et stille og rolig sted som er perfekt for meg og familien min. Været er kanskje noen hakk bedre i Kroatia, men de flotte menneskene her oppe gir meg mye glede. Jeg føler meg velkommen i Alta, understreker den tidligere midtstopperkjempen.

Til tross for en svak sesong, ser han massevis av potensial i spillergruppa.

– Som spiller trodde jeg trenerjobben var veldig enkel. De står jo bare der på sidelinja. Men jeg har lært mye siden den gang, og vet nå hvor komplisert og sammensatt treneryrket er. Spesielt når man jobber med unge spillere er det mye å ta hensyn til. De er veldig forskjellige, og må håndteres deretter for å få det beste ut av hver enkelt utøver. Jeg har lyst til å fortsette med det vi startet på, for det er mange lovende rekrutter som på sikt kan ta steget opp på A-laget.

Ønsker kontinuitet

Rekruttlaget har hatt det tungt sportslig i år, men klubben kan i hvert fall glede seg over et A-lag som kjemper om opprykk til 1. divisjon. Med seier over Skeid i Finnmarkshallen på lørdag vil Alta IF sikre andreplassen i PostNord-ligaen avdeling 1. Da venter enten Notodden eller Nest-Sotra i første del av kvalifiseringen. Vinneren av dette oppgjøret møter laget som blir nummer 14 i OBOS-ligaen. Det er for øyeblikket Fredrikstad.

– Det har vært en dramatisk sesonginnspurt, og det er klart vi spente på hva som skjer videre. Men heller ikke det vil påvirke hva som skjer med rekruttlaget og teamet som skal lede dem. Vi har et godt sportslig opplegg for unge spillere med ambisjoner, og vil fortsette å ha det selv om rekruttlaget spiller i 4. divisjon neste år. Det blir helt feil hvis vi skal endre opplegget hver gang det blir opp- eller nedrykk. Forutsigbarhet er viktig, fastslår Rune Berger, som føler seg ganske sikker på at de kommer i havn med Mate Dujilo.

– Det er ikke store ting som må på plass før vi blir enige. Jeg tror vi får dette til, fortsetter han.

– Det er en positiv tone mellom partene. Det er alltid et godt utgangspunkt, smiler Dujilo.