En uke før seriestarten ble Alta innebandyklubb og trener Lasse Varsi enig med tre «innebandypensjonister» fra Nordreisa om at de skulle ta turen over Kvænangsfjellet og spille for klubben. Alle bidro sterkt da Kautokeino ble knust 27-5 i seriestarten.

En av dem, Pål Langseth (48), spilte sin siste fulle sesong i 2007. I løpet av de neste årene ble det et par kamper som innleid spiller for Olderdalen og en for Tromsøya, men innebandygrunnlaget har han holdt ved like sammen med kompiser i Nordreisa en gang i uka. Erfaringen har han derimot hentet gjennom flere sesonger med eliteseriespill for Strømmen. Denne erfaringen var lett å se i helgas kamp.

– Vi følte oss litt rustne, da det å spille kamp er noe helt annet enn å trene sammen som kompiser, men jeg håper vi bidro litt og at Alta-guttene ser positivt på at vi er med. Så får vi heller bruke litt tid på å få kamprytmen tilbake i kroppen, sier østlendingen som flyttet til Nordreisa da Amors piler førte han til konas hjemsted i 1997.

I løpet av de ti neste årene bidro han som spiller for både Hammerfest, TSI og Harstad i tillegg til at han hadde treneransvaret de årene Nordreisa stilte eget lag.

Danner egen rekke

Med seg i bilen over Kvænangsfjellet hadde han Torje Veibakken, som ble kåret til banens beste spiller mot Kautokeino, og Kristoffer Holm, trolig mer kjent som scootercrosskjører enn innebandyspiller. Langseth scoret selv to ganger mot Kautokeino og hadde tre assist, Veibakken satte tre og assisterte en scoring, mens Holm hadde en scoring og en assist. De to sistnevnte er i slutten av 20-årene og bare unggutter, ifølge Langseth, men heller ikke dem har spilt aktivt de siste sesongene.

Saken fortsetter under bildet.

BANENS BESTE Torje Veibakken fikk bestemannsprisen. Foto: Magne Ek

– Å komme inn som ny spiller i et nytt lag kan gå bra, men det krever veldig godt overblikk. Derfor satte Lasse (Varsi, trener) oss tre i en egen rekke. Vi kjenner hverandre så godt at vi vet hvor vi skal være og hvem som skal gjøre hva, sier 48-åringen som var i samtaler med Alta IBK også i fjor.

– Da endte det slik at det ikke passet for oss. Så snakket vi litt sammen forrige helg og denne gangen fant vi en løsning. Det var artig å være tilbake på banen og artig å spille sammen med Alta-guttene, sier Langseth som ikke ser bort fra at de er fire i bilen når de tar turen til neste kampdag som går i Kautokeino 11. november.

– Det kan hende vi får med en fjerde spiller som også har solid erfaring. Etter mitt syn vil han absolutt være en forsterkning for Alta-laget hvis vi får det til å gå i orden. Han er i tenkeboksen, men ikke negativ, så jeg håper Lasse har lyst å ha han med og at han selv får lyst å bidra.

– Med når vi kan

Med full jobb og andre ting på programmet vil reisaværingene neppe spille alle kampene denne sesongen. Hvert fall ikke Holm som tar turen til USA for å kjøre scootercross.

– Vi har avtalt at vi skal være med når vi kan, og per nå er planen å gjøre alt vi kan for å bli med til Kautokeino 11. november og i Alta i slutten av januar. Også spiller vi gjerne sluttspillet i Alta i mars om vi kvalifiserer oss for det, sier Langseth som også vil sette av tid til å følge datteren Marie Henriksen Langseth.

19-åringen er i norgestoppen i skyskyting og har blant annet NM-sølv fra 2016, flere NNM-titler og andre gode resultater på nasjonalt nivå.

– Det er full satsing på norgescupen og kolliderer noen av disse rennene med innebandykamper så vil jeg nok prioritere norgescuprennene, avslutter Pål Langseth.