I dommen heter det at mannen i 30-årene ikke erkjenner seg skyldig i å ha brutt fartsgrensen 23. juli i Balsfjord.

– Tiltalte, som er godt kjent på stedet, visste at han var i en 60-sone, men benektet at han hadde holdt en slik hastighet. Han hadde ikke sett på speedometeret, men han var sikker på at hastigheten var om lag 60 km/t, forklarte mannen da han ble stoppet i laserkontrollen.

Mannens forsvarer mente også i retten at målingen ikke har vært korrekt og viste til at det i tillegg har skjedd instruksbrudd.

– Retten har oppfattet tiltaltes anførsler slik at han anser at målingen har skjedd i en sving, og ikke rett mot kjøretøy slik instruksen sier, heter det.

Det avkreftet politivitnet, som sa at målingen har skjedd på en rett strekning og ikke i en sving slik som tiltalte hevder.

Politibetjent NN forklarte også at han oppfattet tiltaltes fart vesentlig høyere enn de øvrige målinger han hadde hatt samme dag.

Mister lappen

– Retten legger til grunn som bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte kjørt i en hastighet på 103 km/t i område der høyeste lovlige hastighet var 60 km/t. Retten legger slik til grunn at tiltalte var uaktsom da han holdt en slik hastighet, heter det.

Mannen fradømmes retten til å kjøre bil i en periode på 13 måneder, og får 18 dagers betinget fengsel i tillegg til å måtte betale 12.000 kroner i bot.