– Mot to uker de siste sesongene øker jeg denne gangen til tre. Jeg gjorde det samme i månedskiftet august/september og har løftet meg etter det oppholdet. Så jeg er trygg på at jeg ikke gjør noe galt hvis jeg følger omtrent det samme  opplegget, sier Finn Hågen Krogh som dermed ikke føler han tar en for stor sjanse ved å endre opplegget foran OL-sesongen.

– Jeg har sammen med trenerne lagt en klar plan med tanke på å få mest mulig ut av oppholdet, men det blir utrolig viktig å lytte til kroppen, legger han til.

Onsdag i neste uke reiser han på treukerssamlingen i Val Senales i Italia og etter hjemkomsten har han vel en uke hjemme før sesongen starter med Beitosprinten 17.-19. november.

Trygg på verdenscupplass

– Jeg har alltid prioritert mye skitrening på snø i november og har derfor sjeldent lyktes i distanserenn på Beitostølen, så jeg kommer ikke til å bekymre meg veldig om jeg skulle havne litt lengre ned på resultatlistene. Jeg har i alle fall ikke satt noen resultatmål den første helga.

Enkelte utøvere må trolig lykkes på Beitostølen for å få gå verdenscupåpningen i finske Ruka-Kuusamo helga etter. Krogh føler ikke det presset.

GOD OPPKJØRING: Finn Hågen Krogh har trent godt i sommer, og har fortsatt flere samlinger foran seg før sesongen starter. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

– Signalene jeg har fått fra landslagsledelsen er at Beitostølen ikke vil være veldig avgjørende for min del i forhold til verdenscupåpningen. Bortsett fra hvis jeg selv føler jeg har gått veldig godt, mens resultatene viser noe annet. Det er en litt farlig kombinasjon. Det er heller ingen vits å stille til start i verdenscupen hvis man har langt igjen til formen er på plass. Man må være ærlig med seg selv og omgivelsene.

– Har hele allroundlandslaget fått samme beskjed som deg?

– Det vet jeg ærlig talt ikke, men toppidretten er brutal og det er mulig noen får beskjed om at de må bevise på Beitostølen.

– Tror du Petter Northug, som ikke blir en del av landslaget før etter Beitostølen, må bevise noe allerede der?

– Det vet jeg heller ikke, men jeg kan kanskje tenke meg at han må vise en viss form, uten at jeg tror han behøver å vinne for å få være med til Finland. Men så er det sånn at Petter trenger neppe å stresse om han ikke lykkes i starten. Alle vet hva han står for og jeg er helt sikker på at han kommer til å gå veldig fort til vinteren.

Ble lovet ankeretappen

Da Dagbladet intervjuet landslagssjef Tor Arne Hetland for noen dager siden ble Kroghs imponerende ankeretappe i VM et tema. I det Krogh ankom bordet på Toppidrettssentret i Oslo fikk Hetland spørsmål om Krogh kommer til å gå ankeretappen også i OL, noe han bekreftet med et klart og tydelig ja.

– Hvor alvorlig tar du den uttalelsen?

– Jeg skal ikke påstå at det er tomme ord, men jeg vet at den plassen ikke er min. Vi har ikke konkurrert en meter på snø denne sesongen og alle som skal gå stafetten må vise form og gå fort på ski før OL. Så jeg senker absolutt ikke skuldrene etter den uttalelsen, det er heller motsatt. Jeg skal bevise at jeg er verdig en plass på OL-stafetten, avslutter Finn Hågen Krogh.

Beitosprinten åpner med 15-kilometer klassisk for herreløperne på fredag 17. november før det skal konkurreres i klassisk sprint lørdag og 15-kilometer fristil søndag. I finske Ruka er det klassisk sprint, 15-kilometer klassisk og fristils jaktstart som står på programmet helga etter.